*|MC:SUBJECT|*

PIRKAN VIESTI UUTISKIRJE HUHTIKUU 2022

Keväinen tervehdys omalta piirilehdeltäsi


Aurinkoinen kevätsää houkuttelee meidät luontoon ja tapahtumiin. Tulevana viikonloppuna 23.–24.4. Pirkanmaalla on tarjolla runsaasti maanpuolustushenkistä toimintaa.
Toukokuussa järjestetään jo kolmannen kerran Resul Four Day March -etämarssitapahtuma. Lisäksi liitot järjestävät ammuntaan liittyvän webinaarisarjan ja Tulta Toukokuussa -tapahtuman. Pitkän koronatauon jälkeen järjestetään myös Kevätyön Koukkaus Hämeenkyrössä.

KOKO KANSAN MAANPUOLUSTUSTAPAHTUMA IDEAPARKISSA

                                23. - 24.4.2022 KLO 12–16

Pirkanmaan Reserviläispiiri ry ja Ideapark järjestävät Lempäälän Ideaparkissa Koko kansan maanpuolustustapahtuman jo kolmatta kertaa la-su 23. - 24.4.2022 klo 12–16
Lauantaina ohjelmassa on mm. Koko kansan maanpuolustusjuhla kello 14. Juhlassa esiintyy mm. Ilmavoimien Big Band. Maanpuolustusjuhlan tarkempi ohjelma tässä
Lauantaina kello 12 ja 13 Kankaanpään Seudun Tykistökillan perinnevaljakon ja Niinisalon Ratsastajien asemaanajonäytökset hurmaavat yleisön.
Ulkoalueella pääset koko viikonlopun ajan tutustumaan mm. Puolustusvoimien kalustoon ja Ideaparkin keskusaukiolla Puolustusvoimat ja vapaaehtoiset maanpuolustustoimijat esittelevät toimintaansa. Lue lisää tästä

Ohjelma:

Lauantaina 23.4.

 • Klo 12 Kankaanpään Seudun Tykistökillan Perinnetykkivaljakon ja Niinisalon Ratsastajien asemaanajonäytös ulkona D-päädyssä
 • Klo 13 Kankaanpään Seudun Tykistökillan Perinnetykkivaljakon ja Niinisalon Ratsastajien asemaanajonäytös ulkona D-päädyssä
 • Noin klo 13.15 Hip Hop Housen tanssiesitykset Keskusaukiolla: Juniors ja Commercial Dance Kehitysryhmä
 • Klo 14 Maanpuolustusjuhla (kesto 1–1,5 tuntia) Keskusaukiolla: Ilmavoimien Big Band, juhlapuheita ja Pirkanmaan Tanssiopiston esitys
 • Noin klo 15.45 Tanssistudio Razzmatazzin katutanssiryhmien esitykset

Sunnuntaina 24.4.

 • Klo 13 Hip Hop Housen tanssiesitys Keskusaukiolla: Commercial Dance Kehitysryhmä
 • Klo 14 Korsu-orkesteri esiintyy Keskusaukiolla
 • Klo 15.30 Combat Hapkidon itsepuolustusnäytös Keskusaukiolla

Tervetuloa mukaan maanpuolustukselliseen viikonloppuun koko perheen kanssa!

Kuvat: Puolustusvoimat ja Sirkka Ojala.

MAANPUOLUSTUSNAISTEN JUHLAKONSERTTI 

MNL PIRKANMAAN PIIRIN ISÄNMAALLINEN JUHLAKONSERTTI
sunnuntaina 24.4.2022 klo 12.30


Tampereen Tuomiokirkossa järjestetään isänmaallinen juhlakonsertti, jossa musiikista vastaa MPK Hämeen soittokunta, johtajanaan kapellimestari Pekka Ahonen.

Konserttiin on vapaa pääsy, Lämpimästi Tervetuloa!

Kuva: Sirkka Ojala.

KYK 2022 HÄMEENKYRÖ

 
Tervetuloa Kevätyön Koukkaukselle pe-la 6.- 7.5.2022
 
Luvassa on sotilaallispainotteista maastoliikuntaa sekä tietojen ja taitojen esiin kaivamista aivojen harmaalta alueelta.
Osallistuminen ei vaadi erityisosaamista sotilastaitojen ja suunnistuksen osalta.
 • Liikutaan pääosin 2–3-henkisin partioin.
 • Varustus: Sopiva vaellusasu, kompassi, puukko, tulitikut, vesipullo, ensiside, yöpymisvarusteet, jätesäkki, karttasuoja, muistiinpanovälineet. Lisäksi evästä ja vaihtovaatetta oman mielen mukaisesti.
 • Lähtö perjantaina alkaen klo 18.00.
 • Kotiuttaminen lauantaina puolenpäivän aikoihin.
Lähtö:
Korpelan metsästysmaja, Lintuharjuntie 544, Kyröskoski
(opastus Lintuharjuntieltä ylös n.  500 m).
 
Ilmoittautumiset sähköpostilla ja tiedustelut:
Harri Mokkila
puh 041 582 1321 tai harri.mokkila.hm (at) gmail.com
 
Järjestäjät:
Hämeenkyrön Seudun Reserviupseerikerho ry
Hämeenkyrön Reservialiupseerit ry
Hämeenkyrön Seudun Maanpuolustusnaiset ry

RESUL FOUR DAY MARCH 26.-29.5.2022

Reserviläisurheiluliitto järjestää toukokuussa jo kolmannen RESUL Four Day March -etämarssitapahtuman. Tapahtuma on kaikille avoin kansainvälinen nelipäiväinen etämarssitapahtuma. Nyt marssin ajankohta on vaihdettu toukokuuksi.

Tapahtuman kautta tuhannet ihmiset ovat löytäneet iloa liikunnasta ja ulkoilusta. Sinä valitset missä ja milloin kävelet tai juokset. Tallennat vain kulkemasi reitin digitaalisesti ja lataat tulokset järjestelmään.
Hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan vähintään 10 km matka neljän päivän aikana. Osallistumalla olet mukana tuotepalkintojen arvonnassa.

Osallistuaksesi tapahtumaan sinun ei siis tarvitse olla hyväkuntoinen eikä suorittaa kuntoasi suurempia ponnistuksia. Jos taas jo olet keskivertoa aktiivisempi liikkuja, saat haastetta marssimalla pidemmän matkan ja kantamalla vapaaehtoista tuloksissa huomioitavaa lisäpainoa. Tapahtumaan osallistuminen on ilmaista. 

Tapahtuma on käynnissä torstaista sunnuntaihin 26.-29.5.2022. Voit itse valita, osallistutko etämarssiin yhtenä päivänä, jokaisena neljänä päivänä vai jotain siltä väliltä. Tapahtuman suorittamiseksi riittää, että olet kävellyt yhteensä kymmenen kilometriä. Pidemmistä suorituksista saat mainetta ja kunniaa tulos- ja palkitsemisjärjestelmän kautta. Mitalijärjestelmästä löytyy lisätietoa erillisestä ohjeesta.
Lisätietoa löydät osoitteesta: resulfourdaymarch.fi

Lue lisää ja lähde liikkeelle!

TULTA TOUKOKUUSSA -TAPAHTUMA

Toukokuussa Reserviläisliitto ja Suomen Reserviupseeriliitto järjestävät Tulta toukokuussa -tapahtuman, joka on koko toukokuun 2022 voimassa oleva kilpailu, jonka aikana paikallisia reserviläis- ja reserviupseeriyhdistyksiä kannustetaan järjestämään jäsenistölleen ampumatilaisuuksia.

Jokaista reserviläistä kannustetaan suorittamaan mahdollisimman monta, mutta vähintään yksi kymmenen laukauksen sarja toukokuun aikana. Jokaisesta päivästä, jolloin on ampunut vähintään kymmenen laukausta, saa suoritusmerkinnän oman yhdistyksensä kokonaissuoritusmäärään.

Aktiivisimmat ampumasuorituksia keränneet piirit ja yhdistykset palkitaan liittojen toimesta rahapalkinnoin. Yksittäiset ampujat osallistuvat lahjakortti- ja tuotepalkintojen arvointoihin. Jokainen päiväkohtainen suoritusmerkintä on yksi arpa.

Tulta toukokuussa! -tapahtuman aikana järjestetään myös ammunnan turvallisuutta käsittelevä kampanjan sosiaalisessa mediassa sekä webinaareja ammuntaan ja sen harrastamiseen liittyen. Lisätietoa tulossa pian!

PIRKAN VIESTIN PAPERILEHDET

Vuoden toinen Pirkan Viestin paperilehti ilmestyy toukokuun puolivälissä. Lehti on luettavissa myös sähköisesti pirkanviesti.fi -verkkosivustolla. Pääset lukemaan myös aiemmin ilmestyneitä verkkolehtiä tästä 

Vuoden kolmannen lehden aineistopäivä on 12.9.2022.
Pirkan Viestin uutiskirjeeseen, paperilehteen ja verkkosivustolle tulevaa materiaalia voit toimittaa osoitteeseen: pirkanviesti (at) gmail.com

PIIRITOIMISTO PALVELEE

Pirkanmaan Reservipiirien toimisto sijaitsee osoitteessa Väinölänkatu 2, Tampere.
Toimisto palvelee ti-ke klo 11–16 ja to klo 12–18. Mikäli tulet pidemmästä matkasta ja varta vasten toimistolla käynnin vuoksi Tampereelle niin soita ensin puh. 050 5550 728 tai lähetä s-postia osoitteeseen: pir.reservi (at) kolumbus.fi.  Mahdollisista muuttuneista toimiston aukioloajoista ilmoitellaan pirkanviesti.fi -verkkosivustolla. Tullessasi toimistolle nouse portaat ylös ja paina oven vieressä olevaa summeria. Heinäkuussa ja arkipyhinä toimisto on suljettu.
Näinä poikkeuksellisina aikoina voimme ammentaa voimaa mm. kevään valosta ja väreistä.
Kesää odotellen, 
päätoimittaja ja järjestösihteeri Sirkka
 
Ensimmäiset sinivuokot ihastuttavat kulkijaa. Kuva: Sirkka Ojala. 

Liity myös Pirkan Viestin Facebook ja Instagram -sivujen seuraajiin!

Alla olevista linkeistä pääset suoraan sivustoille.
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Website
Website
Pirkan Viesti-lehden uutiskirjeet ovat viestintäkanava, jolla Pirkanmaan reservipiirit tiedottaa ajankohtaisista asioista nopeasti ja tehokkaasti. Niiden jakeluun voi liittyä kuka tahansa.

Pirkanmaan reservipiirit | Väinölänkatu 2, 33100 TAMPERE
Pirkan Viesti -lehti, päätoimittaja Sirkka Ojala | Puh. +358 50 368 8460 | S-posti: pirkanviesti@gmail.com tai sirkka.ojala@pirkanviesti.fi, lehden verkkosivusto: pirkanviesti.fi

Copyright © 2022  Pirkan Viesti-lehti, Kaikki oikeudet pidätetään.

Jos et halua uutiskirjettä enää jatkossa sähköpostiisi voit
poistaa oman osoitteesi uutiskirjejakelusta tästä.

"Jokainen meistä on maanpuolustaja"


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*