*|MC:SUBJECT|*
 

PIRKAN VIESTI UUTISKIRJE 1/2018

KESÄINEN TERVEHDYS PIRKAN VIESTI -LEHDESTÄ

Pirkan Viesti -lehti on toiminut Pirkanmaan reservipiirien tiedotuskanavana jo 61 vuotta. Vuonna 2018 lehti ilmestyy neljä kertaa paperimuotoisena. Uutena viestintäkanavana otetaan käyttöön uutiskirjepalvelu. Uutiskirjeen voi tilata www.pirkanviesti.fi -sivuston etusivulla olevan tilauslinkin kautta. Tämän ensimmäisen kirjeen sähköpostiosoitteisto on poimittu liittojen ylläpitämästä Maanpuolustusrekisteristä. Mikäli et jatkossa halua uutiskirjeitä sähköpostiisi voit peruuttaa tilauksen tiedotteen lopussa olevasta linkistä.

Pirkanmaan reservipiirien tapahtumista tiedotetaan myös Pirkan Viestin Facebook ja Instagram -sivustoilla. Liity mukaan myös näiden somekanavien seuraajiin!

SOTAVAHINKOSÄÄTIÖN PALKINTO HENKISEN MAANPUOLUSTUKSEN TOIMIKUNNALLE
 

Kesäkuun 4. päivä saimme iloisia uutisia Pirkanmaan maanpuolustuspiireihin, kun Sotavahinkosäätiön 3.900 euron maanpuolustuspalkinto myönnettiin Pirkanmaan reservipiirien Henkisen maanpuolustuksen toimikunnalle. Pirkanmaan reservipiirien hakemuksesta palkintoa esittivät yhdessä Reserviläisliitto ja Suomen Reserviupseeriliitto.

Palkinnon perusteena on toimikunnan jäsenten erityisesti nuoriin kohdistunut ansiokas ja pitkäaikainen työ turvallisuuspoliittiseen TURPO -tietokilpailuun liittyen. Kilpailu on järjestetty Pirkanmaalla jo yksitoista kertaa. Lisäksi jo useita vuosia toimikunta on vienyt kilpailuun osallistuneet nuoret ja heidän opettajansa varuskuntavierailulle. Tänä keväänä vierailu toteutettiin Niinisalon Pohjankankaalle Tykistökoulun ampumaharjoitukseen.  

Kilpailun kehittymisen edellytyksenä on ollut erittäin hyvä yhteistyö Pirkanmaan lukioiden, Pirkanmaan aluetoimiston  ja MPK:n kanssa. Jo muutamana vuonna TURPO -tietokilpailu ja varuskuntavierailu on toteutettu MPK:n Hämeen maanpuolustuspiirin Tampereen koulutuspaikan kurssina. 

Toimikuntaa useita vuosia luotsannut toimikunnan puheenjohtaja, eversti evp. Leo Ukkonen pitääkin huomattavaa palkintoa suurena arvostuksen osoituksena toimikunnan tekemää työtä kohtaan. Palkinto tuli Ukkoselle suurena yllätyksenä sillä hakemus pidettiin salaisuutena, eikä siitä kerrottu edes toimikunnan puheenjohtajalle.
 
Kevään 2018 TURPO -varuskuntavierailulla tutustuttiin Tykistökoulun ampumaharjoitukseen Pohjankankaalla. Ryhmä pääsi näkemään mm. KVKRH:n tulitoimintaa. Kuva: Sirkka Ojala.

VIELÄ EHDIT OSALLISTUA VALOKUVAKILPAILUUN
Pirkanmaan Reserviläispiiri ry järjestää tänä kesänä kaikille avoimen valokuvakilpailun teemalla "Reserviläinen Suomen suvessa". Kilpailuaika on 11.5.–31.8.2018. Kuvien tulee olla myös kuvattuja tällä aikavälillä.

Kuvien aihe ja sisältö on sinänsä vapaa. Tavoitteena on, että kuvista välittyisi kilpailun teema. Kuvat voi ottaa joko kännykkäkameralla tai muulla digikameralla. Kuvissa arvioidaan sisältöä ei niinkään teknistä toteutusta. Digikuvat lähetetään sähköpostilla osoitteeseen pirkanviesti@gmail.com. Kuvat tule toimittaa JPG-muodossa. Kilpailuun raati valitsee kolme palkittavaa kuvaa.
Palkinnot ovat lahjakortteja, arvoltaan 100, 50 ja 20 euroa. Kilpailun tulokset ja parhaat kuvat julkaistaan syyskuussa ilmestyvässä Pirkan Viesti -lehdessä 3/2018 sekä Pirkan Viestin verkkosivustolla ja sosiaalisen median kanavissa.

Kilpailun tarkemmat säännöt ja kuvien lähetysohjeet löydät pirkanviesti.fi -sivustolta
tästä linkistä.

MÄNTTÄ-VILPPULASSA RESERVILÄISET TAPASIVAT VETERAANEJA ULKOILUN MERKEISSÄ

Mäntän Seudun Reserviläisten jäsenet veivät Puolustusvoimain lippujuhlan päivän kunniaksi sotaveteraaneja ja lottia ulkoilemaan Mänttä-Vilppula alueen hoitokodeista. Kuvassa sotaveteraani Simo Tapio ja oikealla Timo Dahl ja vasemmalla Juha Happonen. Happonen totesi, että tapahtuma oli myös reserviläisille ainutkertainen kokemus, sillä ulkoilun yhteydessä he pääsivät myös vaihtamaan ajatuksia sotaveteraanien kanssa. Kuva: Juha Happonen.

HÄMEEN HÖLKKÄ KUTSUU JÄLLEEN YLÖJÄRVEN KIMMOISILLE LENKKIPOLUILLE 

Tule mukaan Pirkanmaan reservipiirien järjestämään koko perheen yhteiseen liikuntatapahtumaan Hämeen Hölkkään 1. syyskuuta klo 12.

Hämeen Hölkkä on yksi vanhimpia maassamme lähes vuosittain järjestetyistä kuntoliikuntatapahtumista. Tapahtumien ketju alkoi 1970 luvun alussa ja vuonna 2018 on 44:s kerta kun liikunnan harrastajat lähtevät seuraamaan järjestäjien viitoittamia lenkkipolkuja. Sekä lähtö että maali ovat Lamminpään urheilumajalla. Viime vuoden tapaan mukana järjestelyjä tukemassa on MPK:n Tampereen koulutuspaikka.


Tule toimitsijaksi

Hölkän järjestelytehtävät tarvitsevat jälleen vapaaehtoisia käsipareja. Tehtäviä on monenlaisia ja voit valita niistä itsellesi mieluisimman. Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan tästä linkistä

MPK:N ALKUSYKSYN KURSSEJA PIRKANMAALLA


18.8. Vänrikkipäivä Sastamala
Kurssilla perehdytään reserviläistoimintaan ja MPK:n koulutustarjontaan. Kurssi soveltuu RUK:n käyneille vänrikeille.
 
24.-26.8. Henkiinjäämiskurssi
Kurssilla opetellaan toimimaan ja selviytymään maastossa tilapäisvälinein.

1.9.  Reserviläispäivä
Kurssilla tutustutaan puolustusvoimien materiaaliin ja ammutaan rynnäkkökiväärillä ampumakilpailu.
 
14.-16.9. Taistelupelastajakurssi 2
Kurssi on jatkoa taistelupelastaja 1 –kurssille. Kurssilla opetellaan taistelijaparin taisteluensiavun perusteita.
 
14.-16.9. Hajautetun taistelun kurssi 2
Kurssi on jatkoa Hajautetun taistelun 1 –kurssille. Kurssilla opetellaan sissitaitoja.
 
14.-16.9. Kohteensuojauskurssi 2
Kurssi on jatkoa Kohteensuojaus 1 –kurssille. Kurssilla opetellaan kohteensuojausta.
 
Tutustu tarkemmin MPK:n Tampereen koulutuspaikan syksyn kurssitarjontaan ja ilmoittaudu mukaan tästä linkistä
 
Hämeen Maanpuolustuspiiri Tampereen Koulutuspaikka
PL 37, Uimalankatu 1, 33541 Tampere
piiripäällikkö Matti Eskola puh. 040 573 1462, hame@mpk.fi, www.mpk.fi

VAPEPA TAMPERE TIEDOTTAA

PELASTUSPALVELUN PERUSKURSSI 18.8.2018 KLO 9-17
 
Kurssin järjestävät Vapaaehtoisen pelastuspalvelun Tampereen paikallistoimikunta yhteistyössä Punaisen Ristin Hämeen piirin kanssa.
 
KURSSIPAIKKA:  SPR:n Hämeen piirin koulutustila Rongankatu 11 C (katutaso), Tampere. 
KOHDERYHMÄ: kurssi on tarkoitettu Vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa toimivien järjestöjen jäsenille ja muille asiasta kiinnostuneille.
TAVOITE: kurssin käytyään osallistujalla on selkeä kuva Vapaaehtoisen pelastuspalvelun toiminnasta ja roolista osana virallista pelastustoimintaa, ja hän on motivoitunut toimimaan Vapepassa.
KURSSIN SISÄLTÖ: kurssin sisältö on teoriaopetusta. Kurssin kokonaistuntimäärä on 8 tuntia. Kurssitodistuksen saaminen edellyttää aktiivista osallistumista ja läsnäoloa koko kurssin ajan.
KURSSIN KOULUTTAJA: kurssin kouluttajana toimii valmiuskouluttaja Tero Ahtee Tampereelta.
KUSTANNUKSET: kurssi on maksuton. Se sisältää opetuksen, kurssimateriaalin, todistuksen ja ohjelmassa mainitut kahvit.
Päivän aikana on omatoiminen ja omakustanteinen ruokailutauko.
VARUSTEET: ota mukaasi muistiinpanovälineet ja halutessasi sisäjalkineet. Kurssi toteutetaan kokonaan sisätiloissa.
ILMOITTAUTUMISET: 
https://www.lyyti.in/Tampere-peruskurssi
 
Kurssiin liittyviin tiedusteluihin vastaa Tero ”Tensu” Ahtee, tensu@iki.fi . Lisätietoa tominnasta saat osoitteesta www.vapepatampere.fi

Kuvansa tähän tiedotteeseen saanut MPK tonttu Körmynen nauttii saunomisesta vihdan tuoksuisessa kesäsaunassa. Elokuun kuutamoiltoina Körmysen voi nähdä laiturin nokassa ahvenia narraamassa.
Pirkan Viesti -lehden 3/18 aineistopäivä on 4.9. Lehti ilmestyy 28.9.2018.

Toivotamme kaikille mukavaa ja toiminnallista loppukesää!
Pirkan Viesti-lehden uutiskirjeet ovat viestintäkanava, jolla Pirkanmaan reservipiirit tiedottaa ajankohtaisista asioista nopeasti ja tehokkaasti. Niiden jakeluun voi liittyä kuka tahansa.

Pirkanmaan reservipiirit | Väinölänkatu 2, 33100 TAMPERE Pirkan Viesti -lehti päätoimittaja Sirkka Ojala | Puh. +358 50 368 8460 | S-posti: pirkanviesti@gmail.com tai sirkka.ojala@pirkanviesti.fi |

Copyright © 2018 | Pirkan Viesti -lehti |, Kaikki oikeudet pidätetään.

|Sait tämän uutiskirjeen, koska osoitteesi on Pirkan Viesti -lehden osoiterekisterissä tai olet rekisteröitynyt kirjeen tilaajaksi verkkosivustomme kautta.|
www.pirkanviesti.fi  

Jos et halua uutiskirjettä enää jatkossa sähköpostiisi voit
poistaa oman osoitteesi uutiskirjejakelusta tästä.

Uutiskirje on luotu www.mailchimp.com palvelussa.
 


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*