Alkusyksyn uutiskirje Pirkan Viesti-lehdeltä

*|MC:SUBJECT|*

PIRKAN VIESTI UUTISKIRJE ELOKUU 2022

Tervehdys Sinulle omalta piirilehdeltäsi


Kesä on kääntymässä kohti syksyä. Sieni- ja marjasato on parhaimmillaan ja muutaman viikon kuluttua ruskan värit näkyvät jo maisemassa.
Yhdistysten ampumatoiminta on ollut aktiivista koko kesän. Myös elokuun puolivälissä järjestetty Pirkanmaan Reserviläispiirin perhepäivä Särkänniemessä keräsi lähes 450 osallistujaa. Tapahtuma koettiinkin varsin onnistuneeksi, ja se saaneekin jatkoa ensi vuonna. Ensi viikolla syksyn toiminnan aloittaa piirien yhteinen koko perheelle suunnattu Hämeen Hölkkä -liikuntatapahtuma Ylöjärvellä sekä MPK:n Reserviläispäivä joka järjestetään tällä kertaa Kangasalla. 

OTA REIPAS ALKU SYKSYYN JA OSALLISTU HÄMEEN HÖLKKÄÄN  

Perinteinen Reservipiirien yhteinen Hämeen Hölkkä -tapahtuma järjestetään lauantaina 3. syyskuuta Ylöjärvellä. Hyvän mielen liikuntatapahtumaan voi osallistua, yhdessä koko perheen kanssa ja muistoksi liikuntasuorituksestaan saa vielä upean Hämeen Hölkkä-mitalin. Hölkkässä on myös 9 kilometrin kävelysarja ja matkaa voi taittaa myös nelijalkaisen lenkkikaverin kanssa. Voit lisäksi osallistua Reserviläisen 9 kilometrin pikamarssiin. Marssijan varustuksena tulee olla 10 kg reppu sekä maastopuku ja maihinnousukengät. 

LÄHTÖ JA MAALI LAMMINPÄÄN ULKOILUMAJALLA
YLÖJÄRVELLÄ
(Velodromintie 45, Ylöjärvi)
Ilmoittautuminen paikan päällä klo 10 alkaen. Yhteislähtö kello 12. 

Sarjat ja matkat:
• Kilpa N ja M 18 km
• Kunto N ja M 9 km
• Nuoret (alle 15 v.) 9 km
• Kävely 9 km
• Reserviläisen pikamarssi
9 km, varustuksena 10 kg
reppu (punnitaan), maastopuku
ja maihinnousukengät

Osallistumismaksu käteisellä 12 €, nuorten sarja 0 € 
RES ja RUL jäsenkortilla sekä MNL jäsenet 5 €

• Lähtöpaikalla valvottu, maksuton reppusäilytys
• Tulethan vain terveenä
• Reitti kulkee kangasmaastossa
• Huoltopisteet matkalla sekä maalissa
• Arvontapalkinnot
Hämeen Hölkän erikoismitali kaikille osallistuneille
• Teivon raviradan pysäköintialue, Velodromintie 2, Ylöjärvi, Lamminpään ulkoilumajan välittömässä läheisyydessä.

Tervetuloa kohentamaan kuntoa hölkkäämällä tai kävellen!

MAAOTTELUMARSSI SYYSKUUSSA

RES JA RUL etämarssitapahtuma järjestetään ajalla 1. - 30.9.2022.


Marssin hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan yhtäjaksoisesti suoritettu 10 kilometrin marssi kävellen tai juosten. Tarkan ajankohdan, marssiseuran ja -paikan voi valita itse. Marssisuorituksia voi tehdä niin monta kuin haluaa - vaikka joka päivä syyskuun ajan. Marssille ei aseteta vaatimuksia kantamusten tai muun varustuksen suhteen. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan marssille. Marssihaasteen tavoitteena on ennen kaikkea muistuttaa reserviläisiä fyysisen toimintakyvyn ylläpidon tärkeydestä.

Aktiivisimmat piirit/yhdistykset palkitaan rahapalkinnolla. Suorituksensa ilmoittaneiden henkilöiden kesken arvotaan lahjakortti- ja tavarapalkintoja. Suorituksensa voi ilmoittaa liittoihin erillisellä verkkolomakkeella, joka julkaistaan viikolla 35 molempien liittojen verkkosivustoilla. 

Maaottelumarssi on saanut tänä vuonna erittäin korkea-arvoisen suojelijan, kun Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen on lupautunut tapahtuman viralliseksi suojelijaksi. Komentaja osallistuu itse marssihaasteeseen sunnuntaina 11.9., jolloin hän suorittaa marssin yhdessä Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton luottamusjohdon kanssa.

Ukrainan väreissä olevan marssimerkin voi lunastaa itselleen 10 eurolla. Merkeistä saatu tuotto menee lyhentämättömänä Ukrainan hyväksi. 

Marssitaan yhdessä ja kerätään marssikilometrejä myös omalle piirille ja yhdistykselle!

SYKSYN KUTSUNNAT ALKOIVAT 

Pirkanmaan aluetoimiston päällikkö, everstiluutnantti Tommi Marttinen piti avauspuheen Mänttä-Vilppulan kutsuntatilaisuuteen osallistuneille.
Kuva: Juha Happonen.
Tämän vuoden kutsunnat alkoivat Pirkanmaan aluetoimiston alueella elokuun 16. päivä Urjalassa ja päättyvät 15. joulukuuta Tampereella. Pirkanmaan aluetoimisto järjestää kutsuntatilaisuudet kaikissa 23:ssa Pirkanmaan kunnassa. Tänä vuonna vuorossa ovat vuonna 2004 syntyneet nuoret miehet, joita on n. 2900. Kutsuntaikäluokan lisäksi tarkastetaan n. 450 aiemmissa kutsunnoissa uudelleen tarkastettavaksi määrättyjä eli yhteensä kutsunnoille tulee n. 3350 miestä. 
Pääosa alueen kutsunnanalaisista tulee aloittamaan perinteiseen tapaan palveluksensa Panssariprikaatissa, Porin Prikaatissa ja Satakunnan lennostossa vuoden 2024 palveluksen aloitusajankohtina. 
Mänttä-Vilppulan kutsuntapäivään 23.8. kokoontui noin 50 nuorta. Lue lisää tästä
Kangasalan sankaripatsaan paljastuksesta tuli kuluneeksi 17. elokuuta 75 vuotta. Kangasalan reserviläisjärjestöt ja Kangasalan seurakunta järjestivät seppeleenlaskutilaisuuden merkkipäivän juhlistamiseksi, mutta myös kunnioittaakseen sotiemme sankarivainajia. Puheen patsaalla piti Kangasalan Reserviupseerikerhon puheenjohtaja, kapteeni (res.) Panu Maijala ja hartauden ja loppurukouksen vt. kirkkoherra Markku Viitala. Patsasvartiossa Tuomo Antila (oik.), Touko Antila, Jorma Laakso ja Timo Keskinen.
Kuva: Simo Veijalainen.

OSALLISTU MPK:n KOULUTUKSEEN

Käy kurkkaamassa MPK:n syksyn kursseja MPK koulutuskalenterissa ja ilmoittaudu mukaan! Mm. Hämeen Ilves2022 -harjoituksen kursseille voit ilmoittautua vielä 28.8. asti. Ilveksen suosituimmat kurssit ovat kuitenkin jo täyttyneet, mutta aina kannattaa ilmoittautua jonoon ja tilaa voikin vielä löytyä. Koulutuskalenteriin pääset tästä

PIRKAN VIESTI 3/2022

Vuoden kolmannen Pirkan Viesti-lehden aineistopäivä on 12.9.2022. Muistathan toimittaa materiaalin ajoissa. Lehdet ovat luettavissa myös sähköisesti pirkanviesti.fi -verkkosivustolla. Pääset lukemaan myös aiemmin ilmestyneitä verkkolehtiä tästä 

Pirkan Viestin uutiskirjeeseen, paperilehteen ja verkkosivustolle tulevaa materiaalia voit toimittaa osoitteeseen: pirkanviesti (at) gmail.com
KD nuorten hallituksen jäsenet vierailivat Reserviläisjärjestöjen toimistolla sekä Tampereen Suojeluskunta- ja Lottamuseossa 13. elokuuta. Nuoret saivat piirien järjestösihteeri Sirkalta ja museoyhdistyksen puheenjohtaja Kari Nykäseltä parin tunnin tietoiskun vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta sekä maanpuolustuksen perinnetyöstä. Kuvassa vasemmalta: Joona Räty, Jere Tuononen, pj. Ami Rinta-Valkama, 2. vpj. Veera Männistö sekä Heikki-Jaakko Nevalainen. Kuva: Sirkka Ojala.
Heinä-elokuussa Pirkanmaallakin taivaalta kuului suurten kuljetushelikoptereiden roottoreiden pörinää, kun Utin jääkärirykmentti johti kansainvälisen helikopteritoimintaharjoituksen. Harjoitukseen osallistui myös Yhdysvaltojen Maavoimien ilmailun ja Iso-Britannian kuninkaallisten ilmavoimien joukkoja. Media pääsi tutustumaan koptereihin 3. elokuuta Pirkkalassa. Kuvassa kaksimoottorinen ja roottorinen raskas Boeing CH-47 Chinook-kuljetushelikopteri. Kopterin suurin nopeus on yli 300 km/h. Kuva: Sirkka Ojala.

RESERVIPIIRIEN TOIMISTON PALVELUAJAT SYYSKAUDELLA

Pirkanmaan Reservipiirien toimisto sijaitsee osoitteessa Väinölänkatu 2, Tampere.
Toimisto palvelee ti-ke klo 11–16 ja to klo 12–18. Mikäli tulet pidemmästä matkasta ja varta vasten toimistolla käynnin vuoksi Tampereelle niin soita ensin puh. 050 5550 728 tai lähetä s-postia osoitteeseen: pir.reservi (at) kolumbus.fi.  Mahdollisista muuttuneista toimiston aukioloajoista ilmoitellaan pirkanviesti.fi -verkkosivustolla kohdassa yhteystiedot. Tullessasi toimistolle nouse portaat ylös ja paina oven vieressä olevaa summeria. Arkipyhinä toimisto on suljettu.

Mukavaa ja turvallista alkavaa syksyä kaikille!
Ruskan väriloistoa odotellen, 
päätoimittaja ja järjestösihteeri Sirkka

Liity myös Pirkan Viestin Facebook ja Instagram -sivujen seuraajiin!

Alla olevista linkeistä pääset suoraan sivustoille.
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Website
Website
Pirkan Viesti-lehden uutiskirjeet ovat viestintäkanava, jolla Pirkanmaan reservipiirit tiedottaa ajankohtaisista asioista nopeasti ja tehokkaasti. Niiden jakeluun voi liittyä kuka tahansa.

Pirkanmaan reservipiirit | Väinölänkatu 2, 33100 TAMPERE
Pirkan Viesti -lehti, päätoimittaja Sirkka Ojala | Puh. +358 50 368 8460 | S-posti: pirkanviesti@gmail.com tai sirkka.ojala@pirkanviesti.fi, lehden verkkosivusto: pirkanviesti.fi

Copyright © 2022  Pirkan Viesti-lehti, Kaikki oikeudet pidätetään.

Jos et halua uutiskirjettä enää jatkossa sähköpostiisi voit
poistaa oman osoitteesi uutiskirjejakelusta tästä.

"Jokainen meistä on maanpuolustaja"


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*