*|MC:SUBJECT|*

PIRKAN VIESTI UUTISKIRJE 3/2019

ELOKUINEN TERVEHDYS OMASTA PIIRILEHDESTÄSI
 

Kaunis kesä alkaa olla lopuillaan ja syksyn toimintakausi starttaa vauhdilla käyntiin elokuun lopulla muun muassa MPK:n Tampereen koulutuspaikan kurssien osalta. Myös piirien oma vuosittainen liikuntatapahtuma Hämeen Hölkkä kutsuu jo 45. kerran mukaan nauttimaan liikunnan ilosta Ylöjärven kimmosille lenkkipoluille. 

HÄMEEN HÖLKKÄ KOKO PERHEEN LIIKUNTATAPAHTUMA

Tule mukaan reservipiirien yhteiseen koko perheen liikuntatapahtumaan Ylöjärvelle 7. syyskuuta.  Oman suorituksesi voit tehdä kuntotasosi mukaan joko hölkäten tai kävellen. Mukaan toivotaan myös reserviyhdistysten joukkueita osallistumaan mm. 9 km marssisarjaan. Maalissa odottaa Hämeen Hölkkä -mitali ja hyvä ja virkistynyt mieli.

Toimitsijoita kaivataan
Jotta hölkkätapahtuma saadaan järjestettyä tarvitaan myös toimitsijoita. Mikäli voit antaa omaa aikaasi edes muutaman tunnin yhteisen tapahtuman hyväksi, niin ilmoittaudu pikaisesti hölkkätoimikunnan puheenjohtaja Martti Kaunistolle sähköpostitse: 
kaunistomartti@gmail.com

RESERVILÄISAMPUMAURHEILUN ESITTELYPÄIVÄ NAISILLE

Su 15.9.2019 klo 9 Matinsuon Ampumakeskuksessa, Tuomenojantie 43, Sastamala.

Toiminnan esittely Ase- ja ampumaturvallisuus ja ratakäyttäytyminen käytännössä.
Kivääri ja pistooli, käsittelyn opastus RA1 ja RA3 ammunta, säännöt ja opastus (RA = RESUL reserviläisammunta).
Aselupa info. 
Keittolounas ja kahvit.
RA1 (res kivääri) ja RA3 (res pistooli) kilpailu/harjoitus. Pienoispistooli/-kiväärillä metallimaalien ammuntaa.
SRA/IDPA ammunnan esittely ja halukkaille kokeilu.
RA1 ja RA3 Kisan mitalien jako.


Kurssin hinta: koulutus/opastus, ammunta (sis patruunat ja aseet), vakuutus, keittolounas + kahvit 50€ (myös smartum, epassi, edender, tyky)

Omat kuulo- ja silmäsuojaimet mukaan jos löytyy.
Ilmoittautuminen ja tiedustelut: sihteeri@vamsa.fi
Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Järjestäjänä:
Vammalan Reserviläiset ry yhteistyössä  Vammalan Seudun Ampujat ry kanssa

MPK TAMPEREEN KOULUTUSPAIKKA TIEDOTTAA

Reserviläispäivä Pirkkalan varuskunnan ampumaradalla 31.8.2019 alkaen klo 8.30
Vielä ehdit ilmoittautua mukaan. ilmoittautumisaikaa on 23.8. klo 12 asti!

Sisältönä: koulutusrasteja (mm. CIED, ensiapu ja ilmatorjuntakk) sekä ampumakilpailu. Kurssi alkaa aamiaisella ja päättyy ruokailuun noin kello 16 mennessä.
Varustus: omat säänmukaiset vaatteet ja juomapullo. Kurssilaisia ei varusteta.
Kurssi on maksuton. 
 
Lue lisää MPK koulutuskalenterista ja ilmoittaudu. Kalenteriin pääset suoraan tästä

KOTIRINTAMA 1939-1944 -näyttely Kangasalla

Kangasalan kotiseutumuseolla on päässyt tänä kesänä perehtymään museon perusnäyttelyn lisäksi myös oman kotipaikkakunnan sotahistoriaan. Parin vuoden vapaaehtoistyön tuloksena on museon kolmanteen kerrokseen syntynyt mielenkiintoinen vaihtuva näyttely Kotirintama 1939-1944. Näyttelyn ovat  toteuttaneet yhteistyössä Kangasalan Reserviupseerikerho ja Kangasala Seura.  Lue lisää Pirkan Viesti-lehdestä 3/19.

Näyttelyyn ehtii vielä tutustua. Kangasalan kotiseutumuseo on avoinna kesäkaudella 31.8.2019 asti ti-su klo 12-17, ma suljettu. Pääsymaksu aikuisilta 2 euroa. Osoite: Tapulintie 4, Kangasala. Opastuksenkin saa kun siitä sopii etukäteen. Näyttely on esillä ehkä myös ensi kesän ajan.
Näyttelyssä on myös runsaasti Lotta Svärd esineistöä. Sota-aikana lotat suorittivat Kangasalla ilmavalvontaa mm. Kirkkoharjun näkötornista. Paikkakunnalla on aiemmin toiminut myös aktiivinen Lottaperinneyhdistys. Kuvat: Sirkka Ojala.
Näyttelyn puuhamiehinä ovat (vas.) Kangasala Seuran varapuheenjohtaja ja museoaktiivi Ilkka Saarinen sekä Kangasalan Reserviupseerikerhosta historiaa tuntevat kerhon jäsenet (keskellä) Hannu Wirola ja Torsti Tulenheimo. Kuva: Sirkka Ojala.
 
Maanpuolustusnaisten Liiton Pirkanmaa Piirin järjesti 13. toukokuuta Lotan päivän retken Hämeenkyröön. Järjestelyvastuussa olivat Hämeenkyrön Seudun Maanpuolustusnaiset. Retkellä kuljettiin Maisematietä myöten kohti vuonna 1938 käyttöön vihittyä Mannanmäen näkötornia, joka on toiminut lottien ilmavalvontapaikkana sotien aikana.  Mannanmäellä kuultiin Mannanmäen ja lottien historiasta ja kunnioitettiin lottien työtä tornissa olevan Lotta muistolaatan äärellä. Retki päätettiin Frantsilan Kehäkukan maittaviin antimiin. Kuva: Sirkka Ojala.

HENKISEN MAANPUOLUSTUKSEN TOIMIKUNTA VIERAILI LOHJALLA

Heinäkuun lopulla Reservipiirien Henkisen Maanpuolustuksen toimikunta teki opintomatkan Lohjalle. Matkan pääkohteena oli yksityinen Kaarteen sotamuseo. Museoon on rakennettu muun muassa sota-ajan Lotta-kanttiini, korsu, juoksuhauta ja pommisuoja.  Näyttelyssä on esillä myös lentäjä ässä Lauri Nissisen Mannerheim-risti sekä hänen koneensa Messerschmitt MT-225 pienoismalli. Ryhmä tutustui myös museon yläkerroksessa sijaitsevaan TeijArt Mosaiikkigallerian näyttelyyn sekä pihapiirissä olevaan tsasounaan ja upeaan mosaiikkipuutarhaan. Vierailua isännöivät Kalervo ja Teija Kaarre. Matkaan kuului myös lyhyt visiitti 1500-luvun alussa valmistuneeseen Lohjan Pyhän Laurin kirkkoon.
Ryhmäkuva otettiin vierailun päätteeksi museon pihamaalla. Taustalla tsasouna ja Teijan mosaiikkipuutarha. Kuvassa eturivissä vasemmalta toimikunnan varapuheenjohtaja Timo Koivula, puheenjohtaja, eversti Leo Ukkonen, Kalervo Kaarre ja Tauno Peltola. Takarivissä vasemmalta Mikko Turunen, Teija Kaarre ja Hannele Heino. Kuva: Sirkka Ojala.

MERIVOIMIEN VUOSIPÄIVÄÄ VIETETTIIN HELSINGISSÄ

Merivoimien 101. vuosipäivää vietettiin Helsingissä 9. heinäkuuta. Yleisö pääsi kuitenkin ihailemaan Merivoimien upeaa kalustoa Kauppatorin tuntumassa jo 8. heinäkuuta, kun alukset saapuivat satamaan komean alusparaatin muodossa.
Lue nuoren reportterimme Jere Tuonosen juttu kuvineen median vierailusta Suomenlinnaan tästä
Tampereen Seudun Reserviläisnaiset olivat mukana Hämeenpuistossa järjestetyssä Puistofiesta -tapahtumassa 18. elokuuta. Kuvassa Juha Moijanen opastaa esittelypisteellä tulevia reserviläisiä Ekoase-ammunnassa. Kuva: Raimo Ojala.
Pirkan Viesti-lehti 3/2019 kolahtaa postilaatikkoon 26. syyskuuta. Lehden aineistopäivä on 3.9.
Lehteen tulevaa materiaalia voit toimittaa osoitteeseen: pirkanviesti@gmail.com
Muistathan lähettää aineistosi ajoissa. Yhdistykset voivat toimittaa lehteen myös syyskokousilmoituksiaan.


Saapumiserän 2/19 sotilasvala- ja vakuutustilaisuuksia on järjestetty elokuun alkupuolella ympäri Suomea. Porin prikaatiin kuuluvan Satakunnan tykistörykmentin alokkaat ylennettiin tykkimiehiksi Jalasjärvellä 16. elokuuta. Mukana oli valaa antamassa runsaasti myös pirkanmaalaisia nuoria. Kuva: Sirkka Ojala.

Toiminnallista syyskauden alkua kaikille!

päätoimittaja Sirkka
 

Liity myös Pirkan Viestin Facebook ja Instagram -sivujen seuraajiin!

Alla olevista kuvalinkeistä pääset suoraan sivustoille.
Pirkan Viesti-lehden uutiskirjeet ovat viestintäkanava, jolla Pirkanmaan reservipiirit tiedottaa ajankohtaisista asioista nopeasti ja tehokkaasti. Niiden jakeluun voi liittyä kuka tahansa.

Pirkanmaan reservipiirit | Väinölänkatu 2, 33100 TAMPERE
Pirkan Viesti -lehti, päätoimittaja Sirkka Ojala | Puh. +358 50 368 8460 | S-posti: pirkanviesti@gmail.com tai sirkka.ojala@pirkanviesti.fi, lehden verkkosivusto: pirkanviesti.fi

Copyright © 2018  Pirkan Viesti -lehti, Kaikki oikeudet pidätetään.

Jos et halua uutiskirjettä enää jatkossa sähköpostiisi voit
poistaa oman osoitteesi uutiskirjejakelusta tästä.

"Jokainen meistä on maanpuolustaja"


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*