*|MC:SUBJECT|*

PIRKAN VIESTI UUTISKIRJE 3/2020

KESÄINEN TERVEHDYS OMALTA PIIRILEHDELTÄSI

Olemme nyt voineet nauttia jo täysin sydämin kauniista kesäkuusta koronapandemian varjossa viettämämme kevään jälkeen. Valtioneuvosto kumosi 16. kesäkuuta kolme kuukautta voimassa olleen valmiuslain ja samalla poikkeusolot Suomessa todettiin päättyneiksi.  Yhteiskuntamme onkin hiljalleen avautumassa normaalitilaan. Toivotaan, että voimme välttää täällä Suomessa koronapandemian toisen aallon ja näin voisimme jälleen käynnistää myös reserviläistoimintamme täydellä volyymilla syyskauden alkaessa. Piirien ja jäsenyhdistysten toiminta on ollut lähes pysähdyksissä kevään ajan ja vasta hiljalleen muun muassa ampumatoimintaa on päästy käynnistämään ja kokouksiakin on jo pidetty hybridimallia käyttäen.

YLÖJÄRVEN RESERVINALIUPSEERIT ADOPTOI MONUMENTIN

Ylöjärven Reservinaliupseerit ry:n puheenjohtaja Sami Rantanen kertoi Pirkan Viestille, että yhdistys on viimein saanut pidempiaikaisen projektinsa ”maaliin. Yhdistys nimittäin adoptoi virallisesti 24.6.2020 monumentin Ylöjärven Soppeenmäestä. Kyseessä on Soppeenmäen harjun laella ja koillisrinteellä sijaitsevia ensimmäisen maailmansodan aikaisia puolustusvarustuksia, joiden pituus on noin 200 metriä. Kyseisiä Soppeenmäen juoksuhautoja alettiin museoviraston mukaan rakentaa marraskuussa 1916 Tampereen suojaksi. Rakennelmat kuuluivat juoksuhauta- ja tukikohtavyöhykkeeseen ja alueella käytiinkin lyhyt taistelu maaliskuussa 1918.
Reprokuva Pirkanmaan maakuntamuseon arkistomateriaalista Sami Rantanen.
Lue lisää tästä

HÄMEEN HÖLKKÄ YLÖJÄRVELLÄ 

Hämeen Hölkkä koko perheen liikuntatapahtuma järjestetään tänä syksynä jo 46. kerran. Tule mukaan Ylöjärven kimmoisille kankaille Pirkanmaan Reservipiirien yhteiseen liikuntatapahtumaan 5. syyskuuta. 

Toimitsijoita kaivataan
Jotta hölkkätapahtuma saadaan järjestettyä tarvitaan myös toimitsijoita. Mikäli voit antaa omaa aikaasi edes muutaman tunnin yhteisen tapahtuman hyväksi, niin ilmoittaudu hölkkätoimikunnan puheenjohtaja Martti Kaunistolle sähköpostitse: 
kaunistomartti@gmail.com

KÄY TUTUSTUMASSA MPK:N KURSSITARJONTAAN

MPK:n keskeytyksissä ollut kurssitoiminta on käynnistynyt myös MPK:n Tampereen koulutuspaikalla. Harmillista, että heinäkuun lopulle suunniteltu Tampereen Kesäyön marssitapahtuma jouduttiin koronaepidemian vuoksi perumaan. Voit kuitenkin jo aloittaa valmentautumisen Tampereella ensi vuonna järjestettävälle Kesäyön marssille. Tänä vuonna voit osallistua MPK:n Kesäyön marssille muun muassa 15.8. Jyväskylässä.
MPK:n koulutuskalenteriin tästä

RESERVILÄISPÄIVÄ 

MPK:n Tampereen koulutuspaikka järjestää Reserviläispäivän Satakunnan lennoston ampumaradalla Pirkkalassa la 29.8.2020

Nyt sinulla on mahdollisuus kerrata taitojasi ja lisätä osaamistasi yhdessä ystävien sekä
uusien tuttavuuksien kanssa.
Päivä sisältää erilaisia toiminnallisia koulutusrasteja; alkusammutus, henkeä pelastava ensiapu ja erätaidot sekä reserviläiskivääriammunnat ja aseen käsittelykoulutuksen.

Kurssi on avoin kaikille varusmiespalveluksen sekä naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaneille.  Ilmoittautumisaika päättyy 31.7.2020 klo 12.00.
Ilmoittaudu mukaan tästä

RESUL FOUR DAY MARCH

Reserviläisurheiluliitto on lanseerannut nelipäiväisen etämarssin 23.–26.7.2020. Marssi toteutetaan perutun Hollannin Nijmegenin Vierdaagse-marssin hengessä. Marssi on kaikille avoin tapahtuma.

Marssi voidaan suorittaa yksin tai ryhmissä. Sen tavoitteena on motivoida tavallisia ihmisiä töidensä tai lomansa keskellä liikkumaan. Voit suorittaa matkoja 1-4 päivänä yhteensä 10-160 km välillä.

Joka päivälle voit valita marssin pituutesi seuraavista matkoista

10 km – perheellisen peruslenkki
25 km – Puolustusvoimien kenttäkelpoisuuskoetus
40 km – Nijmegen style

Jokainen osallistuja vastaa itse reitityksestä sekä sään ja muiden olosuhteiden mukaisista varusteista. Tulospalvelu summaa osallistujien marssit yhteen ja muodostaa läpinäkyvyden yhteisistä marssisaavutuksista.

Tapahtuman suorittanut (vähintään yksi 10 km marssi) voi tilata muistoksi ainutlaatuisen velcropatchin. Patcheja on neljä erilaista, riippuen kuinka pitkän matkan marssii. Lisäksi osallistuneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja, joten tätä marssia et halua missata!

Tarkempia tietoja löydät RESUL etämarssin verkkosivuilta tästä linkistä

Tapahtumaa ovat järjestämässä RESUL, Lisää Liikettä -hanke, Reserviläisliitto RES, Suomen Reserviupseeriliitto RUL ja Maanpuolustuskiltojen liitto MPKL.

VIERAILE  MANNANMÄEN NÄKÖTORNISSA

Mannanmäen muistomerkki ja näkötorni vihittiin käyttöön 24.3.1938, Mannanmäen taistelujen 20-vuotispäivänä. Tornista on huikeat näkymät kaikkiin ilmansuuntiin sillä se sijaitsee Mannanmäen huipulla 155 metrin korkeudella merenpinnasta. Torni on myös vuoden 1918 sisällissodan aikana Mannanmäen taistelussa kaatuneiden valkoisten muistomerkki.
Näkötorni toimi talvi- ja jatkosodan aikana ilmavalvonta-asemana, jossa oli lottien jatkuva päivystys läpi vuorokauden. Tornin alakerrassa on marmoritaulu, johon on merkitty 68 sisällissodan aikana Hämeenkyrössä kuolleen valkoisen nimet. Lisäksi alakerrassa on lottien muistolaatta joka paljastettiin vuonna 2014.
 

Näkötorni on avoinna kesäkaudella 16. elokuuta asti la-su klo 12.00-15.30.

Näkötornilla palvelee kesäkahvila lottahengessä, jonka toiminnasta tänä kesänä vastaa Hämeenkyrön Seudun Maanpuolustusnaiset.
Tervetuloa  nauttimaan pikkuherkuista, ihailemaan kauniita Sillanpään maisemia ja tutustumaan Hämeenkyrön ja Mannanmäen historiaan.

PIENIMUOTOINEN KORONA-AJAN LIPPUJUHLAPÄIVÄ TAMPEREELLA

Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 4. kesäkuuta Tampereen Kalevankankaan sankariristillä sekä Mannerheimin patsaalla Leinolassa suoritettiin pienimuotoinen, mutta arvokas kunniakäynti ilman muuta juhlavaa ohjelmaa koronapandemiasta johtuen.  

Pirkan Viesti onnittelee lämpimästi kaikkia 4.6. palkittuja ja ylennettyjä! 

Kuvia Tampereen 4.6. kunniakäynneistä löydät tästä linkistä
Kalevankankaalla seppeleen sankariristille laskivat vas. Tampereen Kansalaisjuhlatoimikunnan puolesta Juha Kumpu (TRES), Satakunnan lennoston esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Mika Hakanen ja Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lyly. Suomen lipun Mannerheimin patsaalle toivat Tampereen Reserviläisten jäsenet. Lippua kantoi puheenjohtaja Jarno Lahtinen ja airuina toimivat Jarna Vahlsten sekä Juha Kumpu. Kuvat: Sirkka Ojala.

RESERVILÄISPIIRIN JÄSENYHDISTYKSILLÄ UUSIA VERKKOSIVUJA 

Reserviläisliiton kaikki uudet piiri- ja yhdistyssivut on nyt otettu käyttöön ympäri Suomen ja valtava urakka on saatu päätökseen. Reserviläisliiton sivuston alle ilmestyivät viimeisinä myös Pirkanmaan Reserviläispiirin jäsenyhdistysten uudet verkkosivustot.
Kannattaa käydä kurkistamassa myös oman yhdistyksen sivuja. Sivuja pääset katsomaan Reserviläisliiton sivuston kautta ja valitse hakukentästä Pirkanmaa. Linkki sivustoihin tässä
Heinäkuun alussa Google pitäisi jo löytää uudet sivut yhdistyksen nimellä, kun vanhat sivut on poistettu verkosta.

SEURAAVA PIRKAN VIESTI ILMESTYY LOKAKUUSSA

Vuoden kolmannen Pirkan Viesti-lehden aineistopäivä on 9.9. ja lehti ilmestyy 5. lokakuuta (viikko 41). Pirkan Viestin uutiskirjeeseen, paperilehteen ja verkkosivustolle tulevaa materiaalia voit toimittaa osoitteisiin: pirkanviesti@gmail.com tai sirkka.ojala@gmail.com

Nautitaan kauniin kotimaamme luonnosta. Liikunnallista ja rentouttavaa heinäkuuta. Pysykää terveinä!
päätoimittaja Sirkka Ojala
Pitkäjärvi Kangasalla on kuin taiteilija Claude Monet´n maalausten lummelampi.
Kuva: Sirkka Ojala.

Liity myös Pirkan Viestin Facebook ja Instagram -sivujen seuraajiin!

Alla olevista linkeistä pääset suoraan sivustoille.
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Website
Website
Pirkan Viesti-lehden uutiskirjeet ovat viestintäkanava, jolla Pirkanmaan reservipiirit tiedottaa ajankohtaisista asioista nopeasti ja tehokkaasti. Niiden jakeluun voi liittyä kuka tahansa.

Pirkanmaan reservipiirit | Väinölänkatu 2, 33100 TAMPERE
Pirkan Viesti -lehti, päätoimittaja Sirkka Ojala | Puh. +358 50 368 8460 | S-posti: pirkanviesti@gmail.com tai sirkka.ojala@pirkanviesti.fi, lehden verkkosivusto: pirkanviesti.fi

Copyright © 2020  Pirkan Viesti-lehti, Kaikki oikeudet pidätetään.

Jos et halua uutiskirjettä enää jatkossa sähköpostiisi voit
poistaa oman osoitteesi uutiskirjejakelusta tästä.

"Jokainen meistä on maanpuolustaja"


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*