Pirkanmaan Reserviläispiiri ja Ideapark järjestävät Lempäälän Ideaparkissa Koko kansan maanpuolustustapahtuman yhteistyössä jo kolmatta kertaa 23. -24.4.2022 klo 12–16

Lauantaina 23.4. ohjelmassa on mm. Koko kansan maanpuolustusjuhla kello 14 Ideaparkin keskusaukiolla. Juhlassa esiintyy Ilmavoimien Big Band. Maanpuolustusjuhlan ohjelma tässä

Ilmavoimien Big Band esiintyy maanpuolustusjuhlassa 23.4. klo 14. Kuva: Ilmavoimat.

Kankaanpään Seudun perinnetykkivaljakon ja Niinisalon Ratsastajien esitykset hurmaavat yleisön lauantaina 23.4. kello 12 ja 13.

Perinnevaljakkoon kuuluu neljä hevosta ja kaksi ratsuria sekä tykkimiehistö, tykki ja etuvaunu. Valjakkoa johtaa ratsuri Matti Peurala. Ideaparkin hiekkakentällä järjestettävissä näytöksissä venäläinen kenttäkanuuna 76 K 02 ajetaan asemaan ja sillä ammutaan kolme kartussilaukausta. Tiedossa onkin kavioiden kopsetta, ruudin tuoksua ja ikimuistoista historian havinaa. Näytöksen jälkeen yleisö pääsee lähemmin tutustumaan valjakkoon.

Perinnevaljakkoon kuuluu neljä hevosta. Hevoset ovat tykistötoimintaan koulutettuja Niinisalon Ratsastajien hevosia. Kuva: Sirkka Ojala.

Kankaanpään Seudun Tykistökillan tykkivaljakko ajetaan asemaan ja ammutaan kolme laukausta venäläisellä kenttäkanuunalla 76 K 02. Kuva: Sirkka Ojala.
Ulkoalueella on esillä mm. Maavoimien uusina tykistökalustoa Panssarihaupitsi 155 PSH K9 FIN (Moukari). Kuva: Puolustusvoimat.

Ideaparkin ulkoalueella on esillä koko viikonlopun ajan Puolustusvoimien nykykalustoa ja suun saa makeaksi Sotkun myyntipisteillä. Ostoksia voi tehdä molempina päivinä Etelä-Hämeen Reserviläispiirin Etulinja-myymälän osastolla.

Korsuorkesteri esiintyy sunnuntaina Ideaparkin keskusaukiolla kuva: Raimo Ojala.

Sunnuntaina päivää tahdittaa Korsuorkesteri. Hiphophouse -tanssiryhmä esiintyy lauantaina maanpuolustusjuhlan jälkeen noin klo 15.45 Tanssistudio Razzmatazzin katutanssiryhmien esitykset. Lisäksi sunnuntaina nähdään Combat Hapkidon -itsepuolustusnäytös.

Satakunnan lennoston pisteellä on mm. Hornet-simulaattori.

Tampereen Suojeluskunta- ja Lottamuseo sekä Pirkanmaan Lottaperinneyhdistys esittelevät maanpuolustuksen perinnetoimintaa ja ulkoalueella Pirkanmaan Viestikillan osastolla viestimiehet perehdyttävät sinut perinneradioiden saloihin. Viestimiesten asuina ovat M36 ja 1970/1980-luvun viestimiehen asu M62.

Koko viikonlopun ajan ampumataitojaan voi harjoittaa Eko-aseella ja haulikkosimulaattorissa lisäksi Tampereen Reserviläiset esittelee SRA-toimintaa.

MPK Tampereen koulutuspaikka kertoo kursseista ja mm. siitä miten pääset MPK toimintaan mukaan esim. kouluttajana.

Ohjelma:

Lauantaina 23.4.

  • Klo 12 Kankaanpään Seudun Tykistökillan Perinnetykkivaljakon ja Niinisalon Ratsastajien esitys ulkona D-päädyssä
  • Klo 13 Kankaanpään Seudun Tykistökillan Perinnetykkivaljakon ja Niinisalon Ratsastajien esitys ulkona D-päädyssä
  • Noin klo 13.15 Hip Hop Housen tanssiesitykset Keskusaukiolla: Juniors ja Commercial Dance Kehitysryhmä
  • Klo 14 Maanpuolustusjuhla (kesto 1-1,5 tuntia) Keskusaukiolla: Ilmavoimien Big Band, juhlapuheita ja Pirkanmaan Tanssiopiston esitys
  • Noin klo 15.45 Tanssistudio Razzmatazzin katutanssiryhmien esitykset

Sunnuntaina 24.4.

  • Klo 13 Hip Hop Housen tanssiesitys Keskusaukiolla: Commercial Dance Kehitysryhmä
  • Klo 14 Korsu-orkesteri esiintyy Keskusaukiolla
  • Klo 15.30 Combat Hapkidon itsepuolustusnäytös Keskusaukiolla

Tervetuloa mukaan maanpuolustukselliseen viikonloppuun koko perheen kanssa!