*|MC:SUBJECT|*

PIRKAN VIESTI UUTISKIRJE JOULUKUU 2021

Joulukuun tervehdys omalta piirilehdeltäsi


Eilen oli talvipäivänseisaus ja tänään päivä olikin jo karvan verran yötä pidempi. Antakoon lisääntyvä valo meille toivoa tämän koronaepidemian neljännen aallon keskellä. Tässä vuoden viimeisessä uutiskirjeessä kerrotaan mm. muutamasta tulevasta tapahtumasta. Toivotaan, että ko. tapahtumat voidaan järjestää. Niiden osalta kannattaa seurata mm. pirkanviesti.fi -verkkosivuston tapahtumakalenteria.
 
Sankka lumipyry yllätti itsenäisyyspäivänä Jyrki Keto-Tokoin johtaman kansalaisjärjestöjen lippulinnan sen marssiessa Kalevankankaan pääportilta kohti Sankariristiä. Pyry hellitti kuitenkin Kalevankankaan Sankariristillä järjestetyn juhlatilaisuuden loppupuolella ja aurinkokin näyttäytyi. Ohimarssi kohti Kalevan kirkkoa sujuikin sitten tasatahtia rinta rinnan ratikoiden kanssa. Kuva: Raimo Ojala.

TUNNELMALLINEN KOTIUTUSJUHLA SATAKUNNAN LENNOSTOSSA

Satakunnan lennoston portit avautuivat 16. joulukuuta hetkeksi myös siviileille ja muun muassa Tampereen Reserviupseerien ja Maanpuolustusnaisten Liiton Pirkanmaan Piirin edustajat pääsivät palkitsemaan reserviin siirtyviä nuoria. Lue lisää ja katso kuvat: tästä
Kotiutuvan puheen tilaisuudessa piti TamRU:n pienoiskilvellä palkittu vänrikki Eero Majuri. Kuva: Sirkka Ojala.

LÄHETÄ KUVA PAIKKAKUNTASI JOULUAATON KUNNIAVARTIOSTA

Tänäkin jouluna reserviläiset vartioivat sankarivainajiemme jouluaaton unta sankarihautausmailla ympäri Pirkanmaata. Pirkan Viestin toimitus odottelee jälleen kuvia kunniavartioista. Voit lähettää oman paikkakuntasi kuvan päätoimittajan s-postiosoitteeseen sirkka.ojala@gmail.com
Varmista kuitenkin ensin, että kuvassa olevat ovat suostuneet kuvan julkaisuun. Liitä mukaan kuvateksti, josta ilmenee myös paikkakunta ja  kuvassa olevien nimet (jos ne saa julkaista) sekä kuvaajan nimi. Kuvia päivitetään loppuvuoden ajan Pirkan Viestin FB- ja Instagram sivustoille sekä julkaistaan mahdollisesti myös vuoden ensimmäisessä paperilehdessä ja pirkanviesti.fi -verkkosivustolla. 

Kalevankankaan vartiotuvan varustusta vuodelta 2019. Kuva: Sirkka Ojala.

KAVIOIDEN KOPSETTA KANGASALLA

Hämeen Eskadroona toimeenpanee tänäkin vuonna perinteisen Tapaninratsastuksen.
Ratsastuksen perinne juontaa 1930-luvulle saakka Kangasalan Suojeluskunnan ratsuosaston toimintaan. Ratsastuksella muistetaan Suojeluskunta- ja Lotta -järjestöjen työtä Isänmaan hyväksi sekä erityisesti hevosten antamaa uhria vapautemme puolesta. Hämeen Eskadroona on herättänyt tapahtuman henkiin ja toteuttanut sen jo kuudentoista vuoden ajan.
Tällä kertaa teemana on Suomenhevonen.

OHJELMA JA REITTI 26.12.
-Ratsukot tulevat reittiä Myllystenpohjantie – Torikatu – Kuohunharjuntie – Kangasalantie – Pro Patria kivi (kirkkoa vastapäätä). Paluureitti on sama.
-ratsukot saapuvat Pro Patria -kivelle (kirkkoa vastapäätä) noin klo16 00 ratsuväen aikaa ja ne tuovat soihdut (Eskadroonan ratsukot) tullessaan.

OHJELMA PRO PATRIA KIVELLÄ
ohjelma alkaa heti kun ratsukot ovat järjestäytyneet noin klo 16.00
-avaus
-puhe
-havutervehdyksen jättö
Kesto: noin 14min.
Ratsukoiden käytyä Pro Patria kivellä yleisö voi tuoda omat kynttilänsä ja olla siten ajatuksessa mukana.
Tapahtuma toteutetaan koronaturvallisesti. Yleisön tulee pitää turvavälit ja kasvomaskin käyttöä suositellaan.

Kuva vuodelta 2017, Sirkka Ojala.

VAPAUSSODAN PERINNELIITTO ETSII UUTTA TOIMINNANJOHTAJAA - OLETKO SE SINÄ?

OSALLISTU TULENTEKOPÄIVÄÄN 

Tule mukaan piirien maastotoimikunnan järjestämään Tulentekopäivään lauantaina 8. tammikuuta. Päivä aloitetaan kello 10.00, ja touhutaan ainakin päivän valoisa aika perusleirityyppisesti.
Omat eväät mukaan. Tavalliseen tapaan leirissä on nuotiopaikalla tarjolla kuumaa vettä. Paikalla voi myös maastoyöpyä pe-la tai la-su, mikäli haluaa testailla omia varusteitaan ja/tai majoitteita. Kysy lisää Tensulta.
HINTA: ei osallistumismaksua, eli ilmainen.
ILMOITTAUTUMINEN: viimeistään 4.1.2022, ilmoittaudu ja kysy tarkempi kokoontumispaikka: Tero Ahtee, tensu (at) iki.fi

Kuva: Sirkka Ojala 2019.

PIRKAN VIESTI 4/21 JA 1/22

Vuoden viimeinen Pirkan Viestin paperilehti ilmestyy jouluksi. Lehti on luettavissa sähköisesti myös pirkanviesti.fi -verkkosivustolla. Pääset lukemaan verkkolehtiä tästä 
Verkkosivuston lehtiarkistosta löydät myös lehden aiemmin ilmestyneitä numeroita vuodelta 2013 alkaen sekä lehden ensimmäisen numeron vuodelta 1958. 
Vuoden 2022 ensimmäisen Pirkan Viesti-lehden aineistopäivä on 7.2.2022 Lehti ilmestyy 7. maaliskuuta (viikko 52). 
Yhdistystoimija, merkitse lehden aineistopäivät kalenteriisi, näin muistat lähettää materiaalin ajoissa toimituksen käyttöön. Vuoden 2022 aineistopäivät löydät pirkanviesti.fi -sivustolta.

Pirkan Viestin uutiskirjeeseen, paperilehteen ja verkkosivustolle tulevaa materiaalia voit toimittaa osoitteisiin: pirkanviesti@gmail.com tai sirkka.ojala@gmail.com
Toivotan Sinulle joulun iloa, valoa ja taikaa!
päätoimittaja Sirkka

Liity myös Pirkan Viestin Facebook ja Instagram -sivujen seuraajiin!

Alla olevista linkeistä pääset suoraan sivustoille.
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Website
Website
Pirkan Viesti-lehden uutiskirjeet ovat viestintäkanava, jolla Pirkanmaan reservipiirit tiedottaa ajankohtaisista asioista nopeasti ja tehokkaasti. Niiden jakeluun voi liittyä kuka tahansa.

Pirkanmaan reservipiirit | Väinölänkatu 2, 33100 TAMPERE
Pirkan Viesti -lehti, päätoimittaja Sirkka Ojala | Puh. +358 50 368 8460 | S-posti: pirkanviesti@gmail.com tai sirkka.ojala@pirkanviesti.fi, lehden verkkosivusto: pirkanviesti.fi

Copyright © 2021  Pirkan Viesti-lehti, Kaikki oikeudet pidätetään.

Jos et halua uutiskirjettä enää jatkossa sähköpostiisi voit
poistaa oman osoitteesi uutiskirjejakelusta tästä.

"Jokainen meistä on maanpuolustaja"


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*