Satakunnan lennostossa vietettiin 16. joulukuuta kotiutusjuhlaa. Leijona Catering Sääksen jouluun puetuissa tiloissa tunnelma oli lämminhenkinen. Lennostosta siirtyi jouluksi reserviin 131 nuorta. Kotiutuneiden joukkoon kuului 5 upseerikokelasta, 28 alikersanttia tai kersanttia ja 98 miehistön jäsentä. Kotiutuneet olivat saaneet joko suojaus, sotilaspoliisi, viestin tai huollon erikoiskoulutuksen.

Komentaja Heikkinen toi puheessaan esiin, että kotiutusjuhla on jouduttu järjestämään koronapandemian takia nyt jo 7 kertaa pienimuotoisena, mutta tällä kertaa pystyttiin paikalle kutsumaan myös kutsuvieraita. Paikalla olivat nuoria palkitsemassa muun muassa Tampereen Reserviupseerien ja Maanpuolustusnaisten Liiton Pirkanmaan Piirin edustajat. Tampereen Reserviläisten plaketit luovutettiin varuskunnan puolesta kersantti Nikolas Salmelalle ja korpraali Santeri Vaaralle. MNL Pirkanmaan Piiri palkitsi Naisten vapaaehtoisen palveluksen kunniakirjalla alikersantti Inka Ojalan ja Tampereen Reserviupseerien pienoiskilvellä palkittiin vänrikki Eero Majuri.

Tilaisuudessa puhuivat muun muassa lennoston komentaja, eversti Aki Heikkinen ja sotilaspastori Juhana Saari. Komentaja Heikkiselle tämä kotiutusjuhla oli viimeinen, sillä hän kertoi siirtyvänsä vuoden 2022 alussa uusiin tehtäviin F-35-projektitoimiston johtajaksi Yhdysvaltoihin. Hän toi puheessaan esiin muun muassa kotiutettujen poikkeuksellisen palvelusajan, ja sen että tästä huolimatta koulutustulokset ovat olleet nousujohteisia ja erittäin hyviä. Heikkinen totesikin, että reserviin siirryttyään kotiutuneilla nuorilla on varsin hyvät edellytykset toimia kriisiajan joukkona.

Kotiutuvan puheen piti TamRU:n plaketilla palkittu vänrikki Eero Majuri. Hän toi puheessaan esiin, että varusmiespalvelus on koostunut monista tunteista kuten: yhteenkuuluvuudesta, jännityksestä, onnistumisesta ja pettymyksistä, ilosta ja surusta sekä yhteisöllisyydestä. Majurin mukaan toisinaan palvelusaika on ollut haastavaa ja toisinaan siitä on myös tykännyt. Majuri korosti puheessaan, että nuoret ovat olleet olleet palvelemassa isänmaata, jotta kaikki se hyvä minkä vuoksi aiemmat sukupolvet ovat taistelleet säilyisi meillä. Hänen mukaansa Ilman osaavaa miehistöä johtaja ei ole mitään, ja sama pätee myös toisinpäin eli miehistö kaipaa johtajaansa jotain mihin uskoa vaikeassa paikassa – tarvitsemme kaikki toisiamme, totesi vänrikki Majuri.

Tilaisuuden päätteeksi nautittiin yhteinen maukas jouluateria. Onnittelut kaikille kotiutuneille ja hyvää reservin aikaa!

MNL Pirkanmaan Piiri palkitsi Naisten vapaaehtoisen palveluksen kunniakirjalla alikersantti Inka Ojalan. Palkinnon luovutti piirin puheenjohtaja Elina Paukkunen.
Pekka Teräntö ja Martti Kaunisto luovuttivat TamRU:n pienoiskilven saapumiserän parhaalle vänrikille
Eero Majurille.
Tampereen Reserviläisten plaketti luovutettiin 347 vrk palvelleelle kersantti Nikolas Salmelalle ja
165vrk palvelleelle korpraali Santeri Vaaralle.
Kotiutuvan puheen piti vänrikki Eero Majuri.
Eversti Aki Heikkinen toimii lennoston komentajana vuoden 2022 alkuun asti. Hänen seuraajakseen tulee tammikuun puolivälissä eversti Mika Kulkas.
Lennoston komentaja, eversti Aki Heikkisen kanssa kuvassa TamRU:n edustajat Pekka ja Martti sekä Elina.Teksti ja kuvat: Sirkka Ojala.