Pirkanmaan Reserviläispiiri ry:n ansiomitali

Pirkanmaan Reserviläispiiri ry:n ansiomitali on virallinen huomionosoitus isänmaan hyväksi ja/tai vapaaehtoisen maanpuolustuksen  hyväksi  suoritetussa  toiminnassa ansioituneille.

Mitalin keskuskuviona on Reserviläisliiton tunnus. Turkiskoro  viittaa Pirkanmaan vaakunatunnukseen ja Pirkanmaan Reserviläispiirin lippuun. Havukoro, kuten turkiskorokin ovat olleet neljännesvuosisadan tunnuksina pirkanmaalaisten reservipiirien yhteisessä Pirkka-mitalissa. Nauhan värit ovat Hämeen puna-valko värit ja keskellä olevan paalun muoto sisältää  Pirkanmaan  maakuntatunnuksen turkiskoron.

Mitali soljen kera:

Lisänä nauhan päälle kiinnitettävä messinkisolki, Yrjönristi ääriviivainen Reserviläisliiton tunnuskuvio.

Mitalit  myöntää Reserviläispiirin mitalitoimikunnan esittelystä Pirkanmaan Reserviläispiiri ry:n piirihallitus. Esityksen mitalin saajasta voi tehdä Pirkanmaan Reserviläispiirin jäsen,  jäsenyhdistys tai toimikunta.

KULTAINEN ANSIOMITALI  SOLJEN KERA

Kultainen ansiomitali  soljen kera voidaan myöntää aktiiviselle yhdistyksen jäsenelle, joka on toiminut vähintään viisitoista vuotta poikkeuksellisen ansiokkaasti  isänmaan  ja Reserviläisliitto ry:n tarkoitusperien  hyväksi, joko  liitto-,  piiri-  tai yhdistystasolla. Lisäksi mitalin saajan ansiot ylittävät selvästi kultaisen ansiomitalin myöntämisperusteet, esim. kunniajäsen.

KULTAINEN ANSIOMITALI

Kultainen ansiomitali voidaan myöntää jäsenelle, jonka jäsenyys on kestänyt vähintään kymmenen  vuotta ja joka on osallistunut yhdistyksen ja/tai Reserviläispiirin toimintaan aktiivisena jäsenenä, sekä toiminut vähintään viisi vuotta johtokunnan tai toimikunnan jäsenenä. Piiri- tai liittotasoisen, projektiluonteisen tehtävän hoitaminen vastaa em johtokunnan tai toimikunnan jäsenyyttä.

HOPEINEN ANSIOMITALI

Hopeinen ansiomitali voidaan myöntää jäsenelle, jonka jäsenyys on kestänyt vähintään kuusi  vuotta ja joka on osallistunut yhdistyksen ja/tai Reserviläispiirin toimintaan aktiivisena jäsenenä, sekä on toiminut vähintään kolme vuotta johtokunnan tai toimikunnan jäsenenä.
Merkittävän projektiluonteisen tehtävän hoitaminen vastaa em. johtokunnan tai toimikunnan jäsenyyttä.

PRONSSINEN ANSIOMITALI

Pronssinen ansiomitali voidaan myöntää jäsenelle, jonka jäsenyys on kestänyt vähintään kolme vuotta, ja joka on  osallistunut yhdistyksen ja/tai Reserviläispiirin toimintaan aktiivisena jäsenenä.

ANSIOMITALIN MYÖNTÄMINEN ULKOPUOLISILLE

Pirkanmaan Reserviläispiiri ry:n ansiomitalin kaikkia luokkia voidaan myöntää myös yhdistykseen kuulumattomalle henkilölle tai yhteisölle, joka on ansiokkaasti ja pitkäaikaisesta toiminut isänmaan ja maanpuolustuksen ja/tai yhdistyksen, Pirkanmaan Reserviläispiirin tai Reserviläisliiton hyväksi.

MUUT MÄÄRÄYKSET

Pirkanmaan Reserviläispiiri ry:n mitalin eri luokkia voidaan samalle henkilölle myöntää aikaisintaan kolmen (3) vuoden kuluttua edellisestä mitalista.

Myönnetyn ansiomitalin mukana annetaan piirin puolesta allekirjoitettu omistuskirja.

Reserviläispiiri pitää luetteloa myönnetyistä mitaleista myöntämisvuosineen.

Kaavake ansiomitaliesitystä varten tässä