Toiminta

Reserviläispiirin toiminta123img_0842veb

 

Pirkanmaan Reserviläispiirin tehtävänä on kohottaa sekä ylläpitää maanpuolustustahtoa, -tietoutta ja -taitoa piirin toiminta-alueella, sekä vaikuttaa yleisten maanpuolustukseen vaikuttavien edellytysten paranemiseen piirin toiminta-alueella mm. ylläpitämällä ja kehittämällä vapaaehtoista maanpuolustustoimintaa.

Piiri osallistuu mm. vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen järjestelyihin.

Lisäksi järjestetään erilaisia opiskelu-, esitelmä ja juhlatilaisuuksia, retkeilytoimintaa, urheiluammuntaa, erilaista kuntoilu- ja kilpailutapahtumia sekä muuta maanpuolustusedellytyksiä vahvistavaa toimintaa.

Piirillä on toimikuntia eri toimintamuodoille. Toimikunnat ovat pääosin yhteisiä Reserviupseeripiirin kanssa.

Toimikuntien tehtävänä on  järjestää ja tukea yhdistysten tapahtumia sekä markkinoida kentälle erilaisia toimintamuotoja, esimerkiksi talvitaitoja tai ammuntaa.

Ylintä päätäntävaltaa käyttää piirin yleinen kokous jossa yhdistysten valitsemien virallisten Jotoskokousedustajien lisäksi läsnäolo-oikeus on kaikilla yhdistysten jäsenillä. Sääntömääräisten syys- ja kevätkokousten yhteyteen järjestetään usein kaikille avoin maanpuolustusjuhla, johon sisältyy myös  musiikkiesityksiä esimerkiksi veteraanikuoron esittämänä.

Piirin järjestämät retket, esimerkiksi tutustumismatkat Panssariprikaatin toimintaan,  ovat olleet suosittuja.
Piirillä on oma toimitila jossa sijaitsee myös piirin toimisto. Lisätietoja toiminnasta saa suoraan yhdistyksistä, toimikunnilta tai piirin toimistosta.
Tervetuloa mukaan toimintaan. Kasvavaan joukkoomme voit liittyä paikkakunnalla toimivan  jäsenyhdistyksen kautta.

Tärkein jäsenetu on päästä osallistumaan monipuoliseen toimintaan jossa on tarjolla erilaisten taitojen harjaantumista, tietojen ja kokemusten saamista. Lisäksi on mahdollisuus hyödyntää liiton ja jäsenyhdistysten taloudellisia etuja.

Jäsenhakemuksen Pirkanmaan Reserviläispiirin jäsenyhdistykseen voit täyttää tästä.

 

 

Ampumarata