Webinaari henkiinjääminen

Ajankohta: 12.01.2021 klo: 17:00 – 19:00

Pirkanmaan reservipiirien Maastotoimikunta järjestää yhdessä TaKoRU:n, Vapepan Tampereen paikallistoimikunnan ja Pirkanmaan Viestikillan kanssa webinaareja myös kevätkaudella.  Webinaarit järjestetään tuttuun tapaan yleensä arki-iltaisin klo 1700-19 Zoomissa (paitsi yksi lauantai 20.02. klo 1300 alkaen).

Linkki: Topic: Tensun teemaillat Join Zoom Meeting KOPIOI ALLA OLEVA LINKKI SELAIMEESI!
https://tuni.zoom.us/j/66536331510

Zoomissa on käytössä odotushuone (waiting room), tietoturvaohjeiden mukaisesti, erillistä salasanaa ei silloin tarvita.

Webinaarien materiaalipaketti: osa 1 ja osa 2
Myös edellisten webinaarien materiaalit löytyvät Maastotoimikunnan omalta sivulta: Webinaarien materiaali

Lisätietoja: Tero Ahtee, tensu(at)iki.fi

Vuosi aloitetaan tärkeällä aihealueella: henkiinjääminen, selviytyminen, eloonjääminen, pärjääminen. Harvoille reserviläiselle fyysisesti konkreettinen asia, mutta ei vara venettä kaada eli on hyvä lisätä joitakin asioita muistin sopukoihin.

Vaikka henkinen kantti useimmiten onkin se selviytymistä rajoittava tekijä ulkoilmassa ja maastossa, ei arjen henkiseen jaksamiseen, kiireiseen viihde-elämään ja hulluihin työmääriin tässä puututa.
Suomen luonnossa ei ole mitään hätää, jos vain saa tulet tehtyä. Eli se kylmyys on ykkösvakavuus ympäri vuoden. Juomavettä löytyy muodossa tai toisessa, säältä voi suojautua monella tavalla. Sitten voi odotella apua, MIKÄLI joku osaa kaivata sinua (eli reissu on läheisten tiedossa). Yleensä ei kannata lähteä ”hortoilemaan” ilman varmaa paikkatietoa, se vain vaikeuttaa mahdollisia etsintöjä. Mutta kukapa suomalainen (ainakaan mies) kehtaisi tunnustaa eksyneensä metsään… öh.

Tule mukaan oppimaan uutta. Webinaarit ovat avoimia kaikille!