Valtakunnallisesti merkittävä huomionosoitus Sastamalaan

Reserviläisliitto on nimennyt liittokokouksessaan Sastamalassa toimivan Vammalan Reserviläiset ry:n liiton Vuoden 2020 malliyhdistykseksi. Reserviläisliitossa on 320 jäsenyhdistystä, joten nimitys on vain harvojen herkkua. Nyt on juhlan aika lähes 300 jäsenen maanpuolustushenkisessä yhdistyksessä.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen solmi Vammalan Reserviläisten lippuun Vuoden malliyhdistys -nauhan. Lipunkantajana hallituksen jäsen Matti Heikkilä ja takana yhdistyksen puheenjohtaja Tero Matintalo. Kuva: Jarno Lahtinen.

– Meillä on ollut erittäin aktiivista kurssitoimintaa jo vuosien ajan, ja se näkyy toiminnan monipuolisuutena ja kasvavana jäsenmääränä, kertoi yhdistyksen puheenjohtaja Tero Matintalo Seinäjoen liittokokouksen päätyttyä.

Toiminnallisiin lajeihin kuuluva sovellettu reserviläisammunta (SRA) on hyvin suosittua reserviläisten keskuudessa, ja Vammalan Reserviläiset on kouluttanut vapaaehtoisvoimin viime vuosien aikana yhteensä yli 500 uutta SRA-ampujan tutkinnon läpäissyttä harrastajaa. Lisäksi yhdistyksen kursseilta on valmistunut kymmeniä SRA-tuomareita. Kurssilaiset tulevat eri puolilta eteläistä Suomea kymmenistä eri reserviläisyhdistyksistä ja reserviupseerikerhoista.

Aktiivisuutta yhdistyksessä riittää myös omien moniosaisten ampuma-cup:ien ja useiden Pirkanmaan Reservipiirien ampumamestaruuskilpailuiden järjestämiseen.

Yhdistyksen jäsenet ovat vuosittain joukolla mukana piirinmestaruuskisoissa ja parhaimmat pääsevät piirijoukkueen mukana SM-tason mittelöihin. Viime vuoden piirikisoissa yhdistyksen jäsenet ampuivat 147 henkilökohtaista suoritusta voittaen kymmeniä mitaleita, ja valtakunnallisista kisoista tuotiin Sastamalaan kymmenkunta henkilökohtaista mitalia sekä usea joukkuemitali.

Vammalan Reserviläiset on edustettuna paitsi Pirkanmaan Reserviläispiirin piirihallituksessa myös Pirkanmaan Reservipiirien ampumatoimikunnassa, SRA-toimikunnassa ja tiedotustoimikunnassa. VamRes on edustettuna myös naapurireserviläispiirin, Satakunnan SRA-toimikunnassa.

Vammalan Reserviläisten lippua koristaa tästedes Vuoden malliyhdistys-nauha. Lippu vasemmalla. Yhdistyksen puheenjohtaja Tero Matintalo piti tilaisuudessa kiitospuheen (vas) ja mukana oli myös hallituksen jäsen Matti Heikkilä. Kuva: Jarno Lahtinen.

Vammalan Reserviläisten yksi menestyksen salaisuus on vastuunsa kantava ja pitkänlinjan suunnitteluun tähtäävä hallitus. Sen ohella tehtävistä ottavat vastuuta urheilusta ja ammunnasta, perinnetyöstä sekä palkitsemisista vastaavat toimikunnat.

Sastamalan Vanhan kirjallisuuden päivillä Vammalan Reserviläiset ovat erilaisissa talkootehtävissä teltan pystyttämisestä järjestyksen valvontaan. Kunniavartiot Tyrvään kirkon sankarihaudoilla veteraanipäivänä, itsenäisyyspäivänä ja jouluaattona ovat varmasti yleisölle tutuin reserviläistoimintamuoto. Näkyvyyteen vaikuttavat myös yhdistyksen omat nettisivut ja ulkoisesta tiedottamisesta huolehtiva lehdistövastaava.

Teksti: Eeva-Liisa Isosaari.

Pirkan Viesti ja Pirkanmaan Reserviläispiiri onnittelevat vuoden malliyhdistystä, joka on todella ansainnut malliyhdistys -nauhan komeaan lippuunsa.

Kuva: Tero Matintalo
Kuva: Tero Matintalo.