Aurinkoisena syyspäivänä 26. syyskuuta Pirkanmaan Reserviläispiiri järjesti piirin jäsenyhdistysten jäsenille sekä puolisoille syysretken. Opastetulle ja ohjelmalliselle Näsijärven kierrokselle lähti kaikkiaan 35 matkalaista ja tunnelma oli hieno. Matkanjohtajana toimi Juhani Viita.
Kuvassa retkeläiset ovat Virroilla Härköskylässä vuonna 2009 valmistuneessa Matias kappelissa. Unelma kappelin rakentamisesta virisi jo 1980-luvulla Helimäen perheessä, kun Matti-poika ehdotti isä-Kostille kappelin rakentamista Virroille Härkösen kylän rantakoivikkoon.

Kappelilta matkaa jatkettiin Liedenpohjaan tutustumaan Skandinavian Weekend Radioon. Aamupäivällä Rasin tuvalla nautituista makeista munkkikahveista oli kulunut jo tovi, joten alkoi puoli kolmen aikoihin jo hiukoa, joten oli aika poiketa Mikontalon ravintolassa, herkullisen Hämäläisen pitopöydän antimia maistelemassa. Näin jaksettiin taas jatkaa matkaa ja tehdä kaupunkikierros Virtain ja Ruoveden keskustaajamissa. Päivän päätteeksi kurkistettiin vielä Runebergin lähteeseen ja tutustuttiin Teiskon viinin monipuolisiin tuotteisiin.

Retkeläiset Matias kappelilla, jonka perusajatuksena on monitoimitila, joka kutsuu kävijän hiljentymään, kuuntelemaan ja katselemaan. Kaikki ovat tervetulleita nauttimaan kappelin tunnelmasta. Kuva: Jussi Mäkitalo.