Webinaari maastoensiapu

Ajankohta: 10.02.2021 klo: 17:00 – 19:00

Pirkanmaan Reservipiirien Maastotoimikunta järjestää yhdessä TaKoRU:n, Vapepan Tampereen paikallistoimikunnan ja Pirkanmaan Viestikillan kanssa webinaarin maastoensiapu.

Linkki: Topic: Tensun teemaillat Join Zoom Meeting KOPIOI ALLA OLEVA LINKKI SELAIMEESI!
https://tuni.zoom.us/j/66536331510

Zoomissa on käytössä odotushuone (waiting room), tietoturvaohjeiden mukaisesti, erillistä salasanaa ei silloin tarvita.

Webinaarin materiaalit TÄSSÄ

Tämän ja edellisten webinaarien materiaalipaketit löydät myös Maastotoimikunnan omalta sivulta: Webinaarien materiaali

Lisätietoja: Tero Ahtee, tensu(at)iki.fi

Ensiapukurssit kannattaa käydä ihan itsesuojeluvaistonkin sanelemana, ainakin hätäensiapu ja EA1. Todennäköisesti et itse tarvitse niitä taitoja, mutta kenties joku muu lähelläsi tai osut jonnekin tapahtumapaikalle. Nykyisin koulutusta tarjoaa moni muukin taho kuin vanha tuttu ja turvallinen SPR. Usein työpaikalla saa ainakin hätäensiavun käytyä, kun vain kysyy.
Mutta mitäs sitten kun maastoreissulla tulee isompi haaveri ? Ei se pelastusheko nouda nilkkansa nyrjäyttänyttä retkeilijää (niin kuin elokuvissa), eikä ainakaan heti varttitunnissa. Kannattaako käyttää tilapäisvälineitä vai odottaa apua ? Entä onko kova päänsärky vakavaa ?
Reissussa kannattaa pitää pieni ea-varustus aina mukana omiksi tarpeiksi, joko housujen taskuissa tai vyöllä pikkulaukussa. Repussa tai takissa olevat varusteet eivät ehkä aina ole mukana silloin kun niitä tarvittaisiin. Porukalla voi sitten olla yhteinen isompi pakkaus.

Tervetuloa kertaamaan omia taitoja sekä oppimaan uutta!