KOKO KANSAN MAANPUOLUSTUSTAPAHTUMA IDEAPARKISSA

Ajankohta: 23.04.2022 klo: 12:00 – 16:00

Pirkanmaan Reserviläispiiri ja Ideapark järjestävät yhteistyössä Koko kansan maanpuolustustapahtuman kolmatta kertaa Ideaparkissa 23. – 24.4.2022 klo 12–16. Tiedossa on monipuolista ohjelmaa.

Lauantaina 23.4. ohjelmassa on mm. Koko kansan maanpuolustusjuhla kello 14 Ideaparkin keskusaukiolla. Juhlassa esiintyy Ilmavoimien Big Band.

Kankaanpään Seudun perinnetykkivaljakon ja Niinisalon Ratsastajien esitykset hurmaavat yleisön lauantaina 23.4. kello 12 ja 13. Perinnevaljakkoon kuuluu neljä hevosta ja kaksi ratsuria sekä tykkimiehistö, tykki ja etuvaunu. Ideaparkin hiekkakentällä järjestettävissä näytöksissä venäläinen kenttäkanuuna 76 K 02 ajetaan asemaan ja ammutaan kolme kartussilaukausta. Tiedossa onkin kavioiden kopsetta, ruudin tuoksua ja ikimuistoista historian havinaa. Näytöksen jälkeen valjakkoon pääsee tutustumaan lähemmin.

Ideaparkin ulkoalueella on esillä koko viikonlopun ajan Puolustusvoimien nykykalustoa ja suun saa makeaksi Sotilaskodin myyntipisteillä. Sunnuntaina päivää tahdittaa Korsuorkesteri.  Ostoksia voi tehdä Etelä-Hämeen Reserviläispiirin Etulinja-myymälän osastolla ja myös Satakunnan lennoston toimintaan pääsee tutustumaan ja testaamaan Hornet-simulaattoria. l Maanpuolustuksen perinnetoimintaa esittelevät Suojeluskunta- ja Lottamuseo sekä Pirkanmaan Lottaperinneyhdistys. Lisäksi Pirkanmaan viestikillan teltalla on esillä vanhaa sekä uudempaa viestikalustoa.

Kankaanpään Seudun Tykistökillan perinnevaljakko ja Niinisalon ratsastajien hevoset esiintyvät 23.4. Ideaparkin hiekkakentällä. Kuva: Sirkka Ojala.

Lisätietoa löydät tästä linkistä