Sanna Marinin hallitus ja presidentti Sauli Niinistö totesivat 16.3.2020 yhteistoiminnassa, että Suomi on poikkeusoloissa COVID-19 (Korona) -viruksesta johtuen.

Hallituksen aiempaa suositusta, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka on 16.3. täsmennetty siten, että hal­li­tus ra­joit­taa jatkossa ko­koon­tu­mi­set kym­me­neen hen­ki­löön koko maas­sa. Hal­li­tus ke­hot­taa myös vält­tä­mään tar­pee­ton­ta olei­lua ylei­sil­lä pai­koil­la. Näin pyritään välttämään ylimääräistä altistumista COVID-19 (Korona) virukselle ja suojellaan riskiryhmiä virukselta.

Tämän takia mm. Maanpuolustusjuhla ja Pirkanmaan Reservipiirien kevätkokoustapahtuma 26.3.2020 Viljakkalassa on peruttu.

Pirkanmaan Reserviupseeripiiri pitää kokouksensa ennalta ilmoitettuna päivänä virtuaalisesti ja Pirkanmaan Reserviläispiirin kevätkokouksen ajankohta ja tapa ilmoitetaan jäsenistölle myöhemmin. Maanpuolustusnaisten Liiton Pirkanmaan Piirin kaikki toiminta on keskeytetty 31.5. asti. Piiri kevätkokous järjestetään seuraavana sopivana ajankohtana ja piiri informoi siitä jäsenistöään.

PMT ry:n vuosikokous (20.4.) on päätetty siirtää turvallisempaa ajankohtaan, josta tiedotetaan myöhemmin. (tieto päivitetty 25.3.)

Verkkosivuston tapahtumakalenteriin on päivitetty tieto alkukevään tapahtumien toteutumisesta. Osa peruuntuneista tapahtumista yritetään järjestää vielä loppukevään tai syksyn kuluessa.

Myös kaikki MPK:n koulutus- ja kurssitoiminta on keskeytetty 31.5.2020 saakka. Osa koulutuksista pyritään siirtämään syksyksi.

Aluehallintoviranomaisten ja liittojen linjauksen mukaisesti kehotetaan reserviyhdistyksiä ja toimikuntia ryhtymään tarvittaviin torjuntatoimenpiteisiin ja oman harkinnan mukaan peruuttamaan omat tilaisuutensa sekä fyysiset kokouksensa toistaiseksi.

Toivotaan, että koronaepidemia menee nopeasti ohi ja voimme jälleen käynnistää vapaaehtoisen maanpuolustustoimintamme koko laajuudessaan.

Kun meille sanotaan, että ottakaa fyysistä etäisyyttä, niin otetaan myös henkistä läheisyyttä. Nyt tarvitaan sellaista ajattelua, että minä en ole tässä yksin vaan me olemme joukolla. Toinen toistamme tukemassa” Presidentti Niinistö Ylen A-Talkissa.

Pysykää terveinä!