Hämeenkyrön-Viljakkalan rajamailla Lintuharjun maastossa jotosteltiin tämän vuotinen Kevätyön Koukkaus. Järjestelyistä vastasivat Hämeenkyrön Seudun Reserviupseerikerho, Hämeenkyrön Reservinaliupseerit ja Hämeenkyrön Seudun Maanpuolustusnaiset.

P1020399k

Ammuntarastia hoitelivat Juhani Ahola ja Jorma Heikkinen vuosien rutiinilla. Kuvassa Jorma Heikkinen.

Reitti kulki osittain Pirkan uraa pitkin kuivalla kankaalla, mutta taisi jalkine hiukan kastua Ahvenusjärveä kierrettäessä. Rastitehtävät eivät tällä kertaa olleet kovin sotilaallisia, mutta kuitenkin monipuolisia. Mukana oli perinteistä ammuntaa, kasapanoksen heittoa, ensiapua sekä vanhemman aseen käsittelyä. Tunnistustehtävässä yritettiin ratkoa eri ruoka-aineiden koostumusta ja nimetä ne oikein. Tehtäviä oli reitin varrella yhteensä 13. Viimeisenä ollut ammuntarasti jouduttiin jättämään pois laskuista aseen rikkoutuessa kesken kisan. Kelit suosivat jotosta ja yörastilla pulinaa riitti perinteiseen tapaan aamutunneille asti.

P1020436

Jyllin Militian joukkue Petri Borg ja Jussi Luomahaara viskovat kasapanoksia avopäin? 

P1020412

Sakari Virtanen iltarastilla. Koukkauksen vakiovieras jo vuosien ajan.

Leikkimieliseen kisaan osallistui 12 partiota. Voittajaksi suoriutui pisteen erolla Pirkanmaa 1. jonka muodostivat Petteri Mattila ja Jari Puustinen.  Kakkosena oli partio Pinsiö II jossa mukana olivat Aulis Toivola ja Ilari Sorsa.  Kolmantena myös pisteen erolla partio TRES miehistöllä Tero Ahtee, Niilo Mansikkamäki ja Henry Immonen.  Kiitokset kaikille partioille osallistumisesta ja kiitokset myös rastihenkilöille.

P1020405

Hämeenkyrön Maanpuolustusnaisten rastilla tunnistettiin ruoka-aineita Elina Paukkusen johdolla. Aineita tutkivat Aulis Toivola ja Ilari Sorsa.

Ensi vuonna kisaillaan Ikaalisissa samaan aikaan eli äitienpäiväviikonloppuna. Tervetuloa kaikki mukaan rentoutumaan keväiseen metsään.

Kevätyön koukkauksen tulokset

Teksti: Ari Paukkunen
Kuvat: Vesa Rappu