Henkiinjäämiskurssi

Pirkanmaan reservipiirien Maastotoimikunta järjestää noin joka toinen vuosi Henkiinjäämiskurssin, viime aikoina MPK:n kurssina. Ensimmäinen HJ-kurssi oli 1992.

Kurssien tasot: 1 = perus, 2 = jatko, 3 = erikois.

1-kurssille ei ole esitietovaatimuksia eikä varusteiden määrää tai laatua rajoiteta. Ikäänkuin oltaisiin muuten vaan reissussa mutta päädytty hukan teille.

2-kurssilla on esitietovaatimuksena jokin henkiinjäämiskurssi tai vastaavat perustiedot ja -taidot (tilapäisvälineillä: tulen teko, majoittuminen, veden puhdistaminen). Varustelista rajoittaa mukaan otettavia tavaroita ja vaatetusta. Pelikuviona on se, että osa varusteista on hävinnyt tai tuhoutunut (esim. tulipalo leirissä, vesistöön putoaminen, tai on lähdetty perusleiristä päiväreissulle ja eksytty).

3-kurssille ei tarvitse ottaa mitään varusteita mukaan, eikä kantamus siten rasita lainkaan. Vaatetuslista rajoittaa mukaan otettavaa vaatetusta. Esitietovaatimuksena on 2-kurssin tasoinen koulutus. Oletuksena on joutuminen pärjäämään ilman mitään lisävarusteita ja lisävaatteita.


SEURAAVA KURSSI: Henkiinjäämiskurssi, 25-27.08.2017 Pirkanmaalla MPK:n kurssina. Lisätietoja: www.mpk.fi . Joutuvatko varusteensa ja suunnistusvälineensä menettäneet sotilaat pakenemaan nälkiintyneinä takaa-ajavia vihamielisen valtion joukkoja ??


Mikäli viikonlopun henkiinjäämiskurssit tuntuvat liian vaatimattomilta, niin sitten voi mennä Ulkoilun turvallisuuskurssille (UT-kurssi).