Kansallista veteraanipäivää 27.4.2020 vietettiin tänä vuonna 34. kertaa. Pääjuhla oli tarkoitus järjestää Tampereella, mutta pandemiaksi muuttunut SARS-CoV-2 -virus muutti suunnitelmat. Pirkanmaallakin kuitenkin muistettiin sotiemme sankareita useilla paikkakunnilla pienimuotoisilla seppeleenlaskutilaisuuksilla, joihin osallistui vain pieni joukko ihmisiä.

Helsingissä Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen laski seppeleet Hietaniemen hautausmaalla Sankariristille ja marsalkka Mannerheimin haudalle osana kansallisen veteraanipäivän juhlallisuuksia.

Kuva: Ville Multanen/Puolustusvoimat.
Kuva: Ville Multanen/Puolustusvoimat.
Kuva: Ville Multanen/Puolustusvoimat.
Kuva: Ville Multanen/Puolustusvoimat.

Seppeleenlasku Mänttä-Vilppulassa

Paikallisten veteraani- ja reserviläisjärjestöjen yh­teistyöllä Mänttä-Vilppulan kaupunki ja Mänttä-Vilppulan seurakunta järjestivät veteraanipäivän seppeleenlaskut Mäntän, Vilppulan ja Pohjas­lahden sankarimuistomerkeillä. Vilppulassa laskettiin seppele myös Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille.

Mäntän seppeleenlaskussa reserviläiset Mika Tahkio, Jani Julku ja Jussi Katajamäki sekä kaupunginjohtaja Markus Auvinen. Kuva: Henna Linkopuu.
Kuva: Henna Linkopuu.
Kuva: Henna Linkopuu.

Seppele laskettiin myös Hämeenkyrössä. Kirkon kupeessa olevalla sankarihautausmaalla lepää 247 viime sotiemme sankaria.

Äiti ja lapsi muistomerkin on toteuttanut kuvanveistäjä Emil Richard Filen. Kuva: Sirkka Ojala.