Varrella virran – tapahtuma Pälkäneellä

Ajankohta: 04.08.2018

Pälkäneen Kostianvirta kutsuu riemukkaasti sotaan ja rauhaan
lauantaina 4.8.2018

Pälkäneen Kostianvirralla on aina ollut säpinää. Tänä kesänä siellä lyövät kättä rauhaisa virralla matkustelu ja sähäkkä taistelu vanhan ajan hengessä uuden ajan malliin.

Maisemaveneilyä, musiikkia ja purtavaa
Varrella virran -tapahtuma alkaa lauantaina 4.8. kello 13. Jo tuntia aiemmin pääsee ihastelemaan lumoavaa Kostianvirtaa höyrylaivan kyydissä tai kirkkoveneen airoissa. Höyrylaiva Satu sekä Kukkian kulkuri ja Sappeen kirkkovene Aino risteilevät virralla koko tapahtuman ajan, ja kyytiin pääsee maksutta.
Rantaan tunnelmaa tuo Tim Creole & Hot Rods ja purtavaa saa muun muassa Kostian kahlaajien kanttiinista.

Taistelua vanhan ajan hengessä uuden ajan malliin
Kolmesataa vuotta sitten Pälkäneellä käytiin dramaattinen Kostianvirran taistelu, jossa koettu häviö horjutti Ruotsin suurvalta-aseman lopullisesti. Ratkaisevaksi tekijäksi koituivat lautat, joita rakentamalla venäläiset saivat taistelussa yliotteen.
Tänä vuonna rakennetaan jälleen lauttoja! Kostianvirran taistelu –extremekilpailussa 4–6-henkiset joukkueet ylittävät virran itse tehdyillä lautoilla. Niiden rakentamisessa käytettävät materiaalit kerätään tehtävärasteilla, joissa koetellaan joukkueiden nokkeluutta, fysiikkaa ja yhteishenkeä.
Joukkueiden on saatava yksi jäsen kuivana virran yli. Lisäksi lautta ja kaikki sen osat on tuotava tapahtumalavalla olevalle maalialueelle.
Voittajajoukkue kuittaa 200 euron rahapalkinnon. Ilmoittautuminen on käynnistynyt osoitteessa shl.fi/kostianvirrantaistelu

Varralla virran –tapahtuman ohjelma:
klo 12 alkaen kirkkoveneillä ja höyrylaivalla Kostianvirralle
klo 13 Tapahtuman avaus
klo 13.10 Tim Creole & Hot Rods
klo 14 Kostianvirran taistelu -extremekilpailu, jossa joukkueet ylittävät virran itse tekemillään lautoilla
klo 15 Tim Creole & Hot Rods
klo 16 Kostianvirran taistelu -palkintojenjako
Rannassa on päivän ajan Kostian Kahlaajien kanttiini ja muita ruokapisteitä. Maisemaveneitä lähtee vierasvenesataman laiturista koko tapahtuman ajan.

Maksuttoman Varrella virran -tapahtuman järjestävät Sydän-Hämeen Lehti, Aito Säästöpankki ja Pälkäneen kunta. Tapahtumaa turvaamassa on Onkkaalan VPK.
Veneilijöiden toivotaan jättävän vierasvenelaiturin paikat tyhjäksi tapahtumapäivän ajaksi. Tapahtuman aikana vesiliikenteessä tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

Kostianvirran taistelu -extremekilpailun säännöt:
Kilpailun ideana on tuoda yksi joukkueen jäsen lautalla kuivana virran toiselle puolelle (jäsen ei saa koskea veteen, jotta tuomaristo hyväksyy suorituksen).
Koko joukkue, lautta ja kaikki sen osat on tuotava maaliin. Kilpailijoiden on käytettävä virran ylityksessä pelastusliivejä.
Lautan rakentamisessa saa käyttää ainoastaan kilpailun tehtävärasteilta saatavia materiaaleja ja tarvikkeita. Rastien suorittamisessa tarvitaan fysiikkaa, mutta ennen kaikkea joukkuehenkeä, nokkeluutta ja ongelmanratkaisukykyä.
Kilpailuun otetaan maksimissaan kahdeksan 4–6-henkistä joukkuetta. Ilmoittautuminen alkaa ke 4.7. osoitteessa shl.fi/kostianvirrantaistelu ja päättyy ti 31.7. Osallistumismaksu 30 € /joukkue maksetaan käteisellä paikan päällä. Voittajajoukkue palkitaan 200 € rahapalkinnolla.
Kilpailijat kokoontuvat Kostianvirran vierasvenelaiturin tapahtumalavalla la 4.8. klo 12.30. Kilpailu alkaa klo 14 ja kestää maksimissaan tunnin. Palkinnot jaetaan klo 16.
Lisätietoja: Hanna-Mari Kujala 0400 481 499, hanna-mari.kujala (at) pirkanmaanlehtitalo.fi