Pirkanmaan veteraanikonsertti Tampereella

Ajankohta: 25.04.2015

Suomi on hyvä maa -konsertti Sampolan juhlasalissa la 25.4.2015 klo 18.00 on kiitollinen kumarrus sotiemme veteraaneille meiltä jälkipolvilta.

Toisen maailmansodan päättymisestä on 70 vuotta ja niin Suomestakin loppuivat sotatoimet monen raskaan vuoden jälkeen keväällä 1945. Vaikka aikaa on kulunut paljon, niin nämä asiat eivät ole unohtuneet. Niitä on syytäkin muistella ja muistuttaa jälkipolvia näistä suomalaisia koetelleista ajoista.
Näitä kokemuksia on meidän nuorempien vaikea ymmärtää, mutta varmasti suuri yksimielisyys ja ymmärrys vallitsee siitä, että sen ajan eläneet ihmiset ovat joutuneet kokemaan uskomattoman vaikeita aikoja. Kotirintamalla tehtiin varmasti parhaansa, että elämä jatkuisi ja huolto toimisi myös rintamalle päin.
Konserttimme ei ole pelkästään lauluja toisensa perään, vaan siinä käsitellään sota-ajan tunteita, kaipausta, iloa, surua ja huumoria hieman myös viihteellisellä otteella.
Jalkaväenkenraali ja Mannerheim-ristin ritari nro 162 Adolf Ehrnrooth´ista tuli viimeisinä vuosikymmeninään sotaveteraanien näkyvä kärkihahmo ja puolestapuhuja. Siksipä sopii hyvin, että konsertin nimi tulee Adolf Ehrnrooth´in puheesta, joka on sävelletty lauluksi; Suomi on hyvä maa. Sen on säveltänyt ja sovittanut Urpo Jokinen. Urpo Jokinen s. 1920, oli säveltäjä, sovittaja mutta ennen kaikkea musiikkikasvattaja. Hän osallistui jatkosodan aikana peräti 48 partioretkeen Kiestingin suunnalla. Upseerikurssin käytyään hänet komennettiin takaisin rintamalle ja vetäytymisvaiheessa Jokinen toimi tulenjohtajana sekä myöhemmin jopa patteriston huoltopäällikkönä.

Konsertissa laulun, Suomi on hyvä maa, esittää Lauluyhtye Humaus.
Konsertissa esittäjinä ovat: Elokuva- ja teatterinäyttelijä Ahti Jokinen, tangokuningatar Kaija Pohjola, Pertti Västilä, Timo Kauppinen ja Martti Kuurila. Seniorilaulun SM-kilpailujen mestarit v. 2011 Trio AmA ja samaisen kilpailun mestarit v. 2014 Lauluyhtye Humaus
Säestäjänä on Juhlaorkesteri: Jussi Tamminen flyygeli, Lauri Sahra digihanuri, Mikko Kriikku rummut ja Pertti Västilä kitara.
Musiikin ohjaus: Jussi Tamminen
Käsikirjoitus: Martti Kuurila

Konsertissa on välirauha (väliaika). Kokonaiskesto n. 2 tuntia.
Tapahtuman tuotosta keräämme varoja veteraanityön hyväksi.
Konsertin järjestää Montteeri Oy yhteistyökumppaneinaan Tampereen Sotaveteraanien huoltoyhdistys, Tampereen kaupunki ja Tampereen Reserviläiset ry.

Liput 25 euroa, lippuja konserttiin voi ostaa Tampereen Reserviläisten toimistosta, Väinölänkatu 2, Tampere, puhelin 044 512 4477.
Lisätiedot:
Martti Kuurila
martti.kuurila (at) gmail.com
+358 45 1500 512