Musiikkia Isänmaalle Kangasalla

Ajankohta: 30.11.2018

Suomi 100-juhlavuonna Kangasala-talossa järjestettiin kaksi konserttia Musiikkia Isänmaalle -teemalla. Konsertit olivat menestys. Erityisesti iso puhallinorkesteri, jonka muodostivat yhtyneet Kangasalan soittokunta ja Oriveden puhallinorkesteri sekä Kangasalan mieslaulajat loivat isänmaallisen ja koskettavan tunnelman. Kangasalalainen Kesäpäivän Laulu ry:n kuoro Pikantit liittyy nyt joukkoon.

Orkesteri Suomi 100-juhlavuoden konsertissaan Kangasala-talossa.

Konsertit järjestetään Kangasalla 30.11. klo 19:00 ja 1.12. klo 14.00.

Ohjelmisto koostuu pääosin suomalaisesta musiikista tutuista vetävistä marsseista nykysäveltäjien teoksiin. Tilaisuus aloitetaan orkestereiden esityksellä Muistoja Pohjolasta. Kuoroille on varattu omat noin 20 minuutin osuutensa. Toisen jakson aloittaa harvoin kuultu Narvan Marssi, joka on tuttu erityisesti valtion päämiesten saattomarssina. Nyt se kuullaan ison puhallinorkesterin esittämänä.
Viimevuotiseen tapaan konsertin päättävät orkesterin ja mieskuoron Jääkärien marssi, Finlandia ja yhteisesityksenä yleisön kanssa Maamme-laulu. Finlandian hymniosuuteen yhtyy myös Pikantit. Esityksessä on mukana yli 100 soittajaa ja laulajaa.
Konserttien asiantuntevasta juonnosta vastaa Jyrki Lähteenmäki.

Reserviläisjärjestöt haluavat olla mukana rakentamassa tätä perinnettä. Merkitään päivä kalentereihin ja otetaan kaverit mukaan.

Lippuvarausten ohjeet löytyvät Kangasala-talon kotisivuilta tästä linkistä