MNL Pirkanmaan Piirin Lotan päivän retki Lottamuseolle SIIRRETTY

Ajankohta: 16.05.2020 klo: 08:30 – 16:00

Retki on siirretty sopivampaan ajankohtaan vallitsevan COVID-19 (Korona) -tilanteen vuoksi.

Maanpuolustusnaisten Liiton Pirkanmaan piiri ry järjestää jäsenilleen retken Tuusulaan Lottamuseolle 16.5.2020.

Lottamuseo on ammatillisesti hoidettu erikoismuseo, joka tallentaa Lottajärjestön historiaa ja tutkii naisten vapaaehtoista työtä. Lottamuseon päänäyttely Lotan tarina – Vaadi aina enin itseltäsi kertoo Lottajärjestön historiasta, toiminnasta ja sen vaikutuksesta sodan jälkeiseen yhteiskuntaan. Erikoisnäyttely Harmaat sisaret – lääkintälottien tarina kertoo lääkintäjaostossa työskennelleiden lottien kokemuksista, koulutuksesta ja käytännön työstä sekä tehtäviin liittyvistä iloista ja suruista.


Lottamuseo sijaitsee Syvärannan tilalla, keskellä Tuusulan Rantatien kauneinta kulttuurimaisemaa. Kaunis Lottamuseo valmistui vuonna 1995 paikalle, jossa sijaitsi 1920-luvulla täysihoitolaksi muutettu Syvärannan huvila ja sittemmin Lotta Svärd -järjestön lottaopisto. Kuva: Sirkka Ojala.

Retkiohjelma
Retkelle lähdemme klo 8.30 Keskustorilta. Meille on varattu museo-opastus klo 11.00-11.30, jonka jälkeen nautimme keittolounaan Lottamuseon kanttiinissa. Tämän jälkeen meillä on klo 14.00 saakka aikaa tutustua museon näyttelyyn ja tehdä ostoksia Lottapuodissa. Takaisin Tampereella olemme noin klo 16.00.

Retken hinta on 35 euroa/hlö ja retkelle mahtuu 30 henkeä.

Sitovat ilmoittautumiset Elina Paukkuselle sähköpostitse 2.5. mennessä
maanpuolustusnaiset.pirkanmaa (at) gmail.com

Lataa retkimainos pdf tästä