MILjazz 2015

Ajankohta: 03.06.2015

Koko Suomen kiertävä festari

MILjazz -kiertue kesällä 2015 on historiansa laajin. Sotilassoittokuntien svengaavat kokoonpanot viihdyttävät yleisöä nyt kuudellatoista paikkakunnalla! Totuttuun tapaan MILjazzin periaate toteutuu jälleen kesällä 2015: se on ilmainen tapahtuma koko perheelle ja tarjoaa laadukasta musiikkia upeilla solisteilla.

miljazz_sikkura

Kaikilla MILjazz-konserttikiertueen paikkakunnilla esiintyy energinen Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan show band solistinaan suomisoulin kuningas, laulaja Sami Saari. Muuten festivaalin ohjelmisto varioituu vuorotellen kiertueella esiintyvien soittokuntien mukaan.

Ilmavoimien Big Bandin MILjazz-konserteissa rakastetut suomalaiset klassikkosävelmät saavat uuden ja uljaan, entistä jazzikkaamman elämän solistina Jukka Perko saksofoneineen.  Suomessa asuva romanialainen jazzlaulajatar, Elena Mindru, esiintyy puolestaan Ilmavoimien Jazzcombon solistina. Ohjelmisto koostuu vuonna 2014 kuolleen legendaarisen amerikkalaisen jazzpianistin Horace Silverin kappaleista.

Kaartin combo saa solisteikseen klarinettitaiteilija Antti Sarpilan ja toisen setin solistina kuullaan laulaja Annimaria Rinnettä. Lapin sotilassoittokunnan big band salsailee J. Karjalaisen kappaleista tehtyjen sovitusten tahtiin. Rakuunasoittokunnan big band esiintyy kahden solistin kanssa: ensimmäisessä setissä Antti Sarpila antaa swing-musiikin puhua puolestaan. Laulaja Mikael Konttinen puolestaan tähdittää Michael Bublé –shown.

Laivaston Big Band tuo MILjazz-lavalle elokuussa solistikseen pianisti Iiro Rantalan. Rantala on vaikuttanut niin Suomen jazzgenressä, kuin klassisen musiikin puolellakin taiturimaisella muusikkoudellaan säveltäjänä, sovittajana ja pianistina parin vuosikymmenen ajan. Hän on rikkonut musiikillisia rajoja ja yhdistänyt niitä uudella tavalla. Show on poikkeuksetta yllätyksellinen, hauska ja ennen kaikkea musiikillisesti nautittava!

TERVETULOA NAUTTIMAAN MILJAZZ –TUNNELMASTA!

Kesäkuu 2015

3.6. klo 18 Laikun lava, Tampere
4.6. klo 18 Ammattiopisto Luovi, Kasarmi, Oulu
7.6. klo 14 Kariniemen puisto, Lahti
12.6. klo 18 Rakuunamäki, Lappeenranta
13.6. klo 18 Vanhan kasarmialueen tykkipuisto, Mikkeli
14.6 klo 14 Satamatori, Kuopio

Elokuu 2015

13.8. klo 18 Santahamina, Helsinki
20.8. klo 18 Ilosaari, Joensuu
21.8. klo 18 Lounaispuisto, Jyväskylä
22.8. klo 16 Rantapuisto, Kajaani
23.8. klo 14 Koskipuisto, Rovaniemi
26.8. klo 18 Sisäsatama, Vaasa
27.8. klo 18 Linnanpuisto, Hämeenlinna
28.8. klo 18 Rykmentinpuisto, Kasarminmäki, Kouvola
29.8. klo 18 Forum Marinum, Turku
30.8. klo 14 Stallörin puisto, Tammisaari

Oikeudet muutoksiin pidätetään. Seuraa ilmoittelua, ajankohtainen tieto löytyy: www.miljazz.fi sivustolta.