Isänmaallinen juhlakonsertti

Ajankohta: 05.12.2016

Nuoret muusikot nousevat Tampere-talon lavalle yhdessä Mieskuoro Laulajien kanssa ja avaavat Suomi 100 Tampere -juhlavuoden

Tampere-talo Iso sali maanantaina 5.12. klo 19

laulajatMieskuoro Laulajien Isänmaallinen juhlakonsertti kuuluu tamperelaisiin perinteisiin. Juhlaa on järjestetty yhtäjaksoisesti jo yli 50 vuoden ajan. Tänä vuonna Paavo Hyökin johtamien Laulajien lisäksi lavalle nousee sinfoniaorkesterin verran nuoria Pirkanmaan musiikkiopiston soittajia sekä nuoret oopperalaulajat Sampo Haapaniemi ja Simo Mäkinen. Juhlapuhujaksi on kutsuttu saksalaissyntyinen, Suomeen kotiutunut kirjailija-toimittaja Roman Schatz.

Konsertissa kuullaan kantaesityksenä Lauluyhtye Rajattomista tunnetuksi tulleen Jussi Chydeniuksen Aleksis Kiven tekstiin säveltämä Suomenmaa. Sävellys on Hämeenlinnassa toukokuussa 2017 järjestettävien Sulasolin Laulu-ja soittojuhlien tlausteos. Jussi Chydenius kertoo sävellyksestään seuraavaa: ”Kappale sopii esitettäväksi mihin tahansa tilaisuuteen, jonne isänmaallisuus sopii. Kivi kuvaa runossaan kauniisti maatamme. Uskon, että meistä kaikista löytyy rakkautta ja kunnioitusta isänmaatamme kohtaan ilman, että se muuttuu nationalismiksi.”

Muu ohjelmisto koostuu Sibeliuksen, Kuulan ja Madetojan mieskuoroteoksista. Konsertti avataan perinteiseen tapaan Jääkärimarssilla ja se huipentuu Sibeliuksen Finlandiaan, jolloin Sinfoniaorkesterin ja Laulajien lisäksi laulamassa on myös entisistä Laulajista koostuva Seniorikuoro Konkelot.

Tänä vuonna Isänmaallisella juhlakonsertilla on myös erityinen tehtävä: Konsertti avaa Suomi 100 Tampere -juhlavuoden.

Liput alkaen 25 euroa lippu.fi, Aplodi ja Tampere-talon lipputoimisto