Tammisunnuntaita juhlistettiin jälleen Tampereen Tuomiokirkossa 29.1.2017. Juhla oli yhtä upea kuin aina ennenkin. Juhlassa esiintyivät Ilmavoimien soittokunta, Poikakuoro Pirkanpojat sekä kanttori Tuomas Laatu. Säestäjänä toimi urkuri Riitta Viljakainen. Juhlan järjestäjänä toimivat Vapaussodan Tampereen Seudun Perinneyhdistys ry ja Maanpuolustusnaisten Liiton Pirkanmaan Piiri ry.

Kolehdin keräsivät Partiolippukunta Näsin Tytöt. Kolehti käytetään Tarton Suomen-poikien huoltotyöhön.

25 yhdistystä toi lippunsa komeaan Tammisunnuntain lippulinnaan.

Juhla alkoi Suomen lipun saapumisella. Lipusta huolehtivat Kangasalan Reserviupseerikerhon jäsenet. Suomen lippua kantoi jo tuttuun tapaan Hannu Wirola.

Juhlaväen toivotti tervetulleeksi Vapaussodan Tampereen Seudun Perinneyhdistys ry:n puheenjohtaja Markku Rauhalahti.

Hieno juhla toi Tuomiokirkkoon runsaasti kuulijoita.

Juhlassa esiintyi tänäkin vuonna Poikakuoro Pirkanpojat. Kuoro esitti kappaleet Soi kunniaksi Luojan, Finlandian sekä Suomen laulun.

Kuoroa johti Jouni Rissanen.

Ilmavoimien soittokuntaa johti musiikkimajuri Tomi Väisänen. (Soittokunnasta ei ole kuvaa, koska parvelle vievät ovet olivat lukittuna).

Juhlapuheen piti professori emeritus Jouko Sihvo. Hän korosti puheessaan kansojen välistä suvaitsevaisuutta ja avun antamisen tärkeyttä muun muassa maahamme tuleville pakolaisille. Hän käsitteli puheessa itsenäisyytemme satavuotisen historian alkutaipaleella käytyjä kolmea sotaa. Sihvo totesikin niiden kaikkien olleen suuria onnettomuuksia tälle maalle ja kansalle. Hän selvitti puheensa aikana  miten ja keiden johdolla sodista  selviydyttiin rauhaan. Sihvon mukaan nyt tulee miettiä sitä miten selviämme tämän päivän haasteista säilyttäen kansakuntana demokratian, rauhan ja humaanit kristilliset arvot. Professori Sihvon mukaan huolen ja rukouksen aiheita riitää myös tässä ajassa, sillä maiden rajoille pystytetään aitoja ja muureja, kun pitäisi edistää kansojen yhteyttä ja yhteisvastuullisuutta.

Kanttori Tuomas Laatu esitti jälleen sydämeen käyvän Kari Tikan Armolaulun. Säestäjänä toimi urkuri Riikka Viljakainen.

Juhlan päätösliturgian toimitti pastori Antero Niemi.

Juhlan kahvituksesta huolehtivat MNL Pirkanmaan Piirin ahkerat toimijat Elina Paukkunen ja Marja Koukku. Tarjolla oli Marjan leipomia suolaisia ja makeita kastettavia.

Maanpuolustusväkeä kahvittelemassa tilaisuuden päätteeksi.

Kuvat juhlasta: Sirkka ja Raimo Ojala.