Kuva2 Matti Eskola_vebPirkanmaan aluetoimiston nykyinen päällikkö, meille kakille tuttu komentaja Matti Eskola  on valittu Hämeen maanpuolustuspiirin uudeksi piiripäälliköksi. Matti vastaanottaa uuden tehtävän edeltäjältään evl Jukka Tonterilta 1.1.2016 alkaen. Matti luovuttaa aluetoimiston päällikön tehtävät vuoden lopulla seuraajalleen, jota tehtävään ei ole vielä valittu. Eskola ehti toimia aluetoimiston päällikkönä neljä vuotta.

Eskola on 53-vuotias ja hän valmistui Kadettikoulusta vuonna1985. Rannikkotykistöupseerin sotilasura käynnistyi Hangosta Russarön linnakkeelta. Hankoniemellä tehtäviä olivat muun muassa Hästö-Busön linnakkeen ja Russarön linnakkeen päällikkyydet.Yleisesikuntaupseeritutkinnon jälkeen

Matti Eskola on toiminut muun muassa viisi vuotta Maanpuolustuskorkeakoulun operaatiotaidon ja taktiikan opettajana, Upinniemessä meripuolustusalueen operaatiopäällikkönä, Suomenlinnassa Merisotakoulun apulaisjohtajana ja viimeksi ennen Tampereelle siirtymistä Mikkelissä maavoimien merikomentajana. Eskola totesi siirtyvänsä uuteen tehtävään todella mielellään.  Hän on aluetoimiston päällikkönä päässyt seuraamaan läheltä MPK:n aktiivista toimintaa Pirkanmaalla. KOTU-yksikön johtama sotilaallisia valmiuksia palveleva koulutus on hänelle näin jo ennestään tuttua, koska hän on ollut mukana lukuisissa maakuntakomppanioille ja muille paikallisjoukoille suunnatuissa MPK:n VEH-harjoituksissa. MPK:n nykyinen auditointijärjestelmä on huomiotu myös puolustusvoimissa ja se on saanut paljon positiivista palautetta. Uutena haasteena hän kokee erityisesti turvallisuus- ja varautumiskoulutuksen, johon ryhdyn paneutumaan heti töiden alkaessa. Eskolan valinnan myötä myös piiripäällikön toimisto siirtyy Tampereelle Matille jo entuudestaan tuttuun Hippostaloon.  Matin valinta on suuri ja iloinen asia Pirkanmaan MPK:n väelle sekä myös muille vapaaehtoisen maanpuolustussektorin toimijoille. Tutun miehen kanssa on hyvä jatkaa töitä.

Pirkan Viesti onnittelee lämpimästi Matti Eskolaa uudesta tehtävästä. Tervetuloa mukaan vapaaehtoisen  maanpuolustuskentän toimintaan!