Arthouse Cinema Niagara näyttää elokuvan ”Kaukokatseinen Mannerheim” torstaina 15.12.2022 kello 19.15. Elokuvan jälkeen on mahdollisuus esittää kysymyksiä elokuvan tekijöille. Paikalla ovat ainakin elokuvan käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastanneet Nina Schleifer ja Jyrki Uutela.

Näytös on suunnattu erityisesti Pirkanmaan reservipiirien ja Vapaussodan Perinneliiton jäsenyhdistysten jäsenille. Elokuvalipun hinta on vain 5 euroa ja lipun voi ostaa ennakkoon 15.11. alkaen Niagaran verkkokaupasta. Linkki sivustolle tässä

Elokuvasaliin mahtuu 120 katsojaa, joten kannattaa olla nopea, jos elokuvan haluaa nähdä. Liput ovat nimittäin yleisessä myynnissä.

”Dokumenttielokuva ”Kaukokatseinen Mannerheim” keskittyy Carl Gustaf Emil Mannerheimin keskeisiin saavutuksiin sotilaana, diplomaattina ja valtiomiehenä. Uusimmat tutkimukset ovat tuoneet paljon mielenkiintoista tietoa hänen osuudestaan aikakautensa tapahtumiin. Mannerheimin hahmo kuuluu erottamattomasti kansamme vaikeimpiin ja samalla uljaimpiin vaiheisiin. Venäjällä viettämänsä ajan ansiosta Mannerheim pystyi ennakoimaan myöhemmin sotien aikana venäläisten liikkeitä, sillä hän hahmotti, miten venäläinen ajattelee ja toimii kussakin tilanteessa. Valtionhoitajakautensa aikana Mannerheim loi ulkopolitiikkamme perustan suhteillaan länsivaltojen päättäjiin. Hän kehitti kolmea vapaaehtoisjärjestöä (Suojeluskunnat, MLL, SPR) ja niiden keskinäistä tehtävänjakoa suurella ymmärryksellä ja taidolla. Ilman näitä järjestöjä Suomi ei olisi selvinnyt tulevien vuosien koettelemuksista. Mannerheimilla oli luontainen kyky herättää joukoissaan luottamusta selviytymiseen. Hän osasi sijoittaa ja tarvittaessa vaihtaa oikeat johtajat oikeille paikoille. Joukkoja siirrettiin aina sinne, missä niitä kipeimmin tarvittiin. Neuvostoliiton suurhyökkäys jatkosodan aikana ei yllättänyt Mannerheimia, vaan hän oli valmistanut puolustusta useita eri hyökkäysvaihtoehtoja silmällä pitäen. Mannerheim joutui valtavien sotilaallisten ongelmien lisäksi osallistumaan ratkaisevasti myös ulkopoliittisten kysymysten ratkaisuihin. Koko kansa poliitikkoja myöten tukeutui häneen.”

Elokuvan traileri on katsottavissa tästä