Puheenjohtajan palsta

Reserviläinen Suomen suvessa

Otsikonmukaisella teemalla käynnistyy elokuun loppuun asti kestävä valokuvauskilpailu. Aihe on melko vapaa, joten kannustan kaikkia osallistumaan. Osallistuminen ei vaadi järeää kalustoa, vaan kännykkäkuvillakin voi osallistua. Tarkemmat ohjeet löytyvät lehdestä ja piirin nettisivulta. Ja parhaat tietysti palkitaan.

Sakon asetehtaalla vieraillaan tämän kuun lopulla. Piiri kustantaa kuljetuksen. Lounas on omakustanteinen ja Etelä-Hämeen piirin Etulinja -kaupassa ehtii hyvin tehdä ostoksia paluumatkalla. 19 nopeinta pääsee mukaan. Piirin joukkueeseen Kesäyön Marssiin Porissa 26.5. ehtii vielä, kun pitää kiirettä. Lisäksi on luvassa Suviyön jotos Kangasalla sekä Hämeen Hölkkä 1.9., joka on järjestyksessään jo 44: s.

Pirkkalassa Satakunnan lennostossa on avoimet ovet 15.5. Sotilasilmailusta ammatti ja Intti tutuksi -tapahtuman merkeissä. Tampereen keskustori täyttyy yleisöstä 6.6. kun Puolustusvoimat 100 vuotta -kiertue tulee Pirkanmaalle. Esiintyjinä Ilmavoimien big band, jonka solistina lauluyhtye Club For Five sekä Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan show band. Lisäksi nähtävillä on erilaista kalustoa ja muuta mukavaa.

Kuten näkyy, toimintaa ja tapahtumia on valtavasti. Sama juttu on muidenkin reserviläispiirien osalta. Kannattaa tutkia eri reserviläispiirien ja Puolustusvoimien nettisivuja ja suunnitella vaikka kesäloma- tai viikonloppureissua eri tapahtumien mukaan.

Kesän myötä käynnistyvät myös monet muut aktiviteetit. Ammunta on yleisin toimintamuoto reserviläisjärjestöissä. Pirkanmaalla ammutaan paljon ja on myös tärkeää, että kirjataan osallistumiset tarkoin ja vielä sitten muistetaan ilmoittaa ne toimintalomakkeella. Ammuntaharrastusta mitataan ns. prosenttiammunnalla eli kuinka moni jäsen käy edes kerran ampumassa. Mukaan lasketaan sekä ruutiaseet että Ekoaseet. Jokainen järjestämämme ammunta on ns. prosenttiammunta eli pyritään nostamaan Pirkanmaan reserviläispiirin osuutta valtakunnallisesti. Ammunnanharrastajia mietityttävä aselain muutosesitystä ei ole tätä kirjoittaessani vielä julkaistu. Lehden ilmestymispäivänä esitys lienee tullut ”lausunnolle” ja Reserviläisliitto pyytää piireiltä kannanottoja.

Aktiiviseen kesään kuuluu myös muu liikunta. Pyöräily ja soutaminen ovat hienoja tapoja nähdä kesäisiä maisemia parhaimmillaan ja matka taittuu kuin huomaamatta. Pidetään siis fyysisestä ja henkisestä kunnosta huolta. Liikutaan luonnossa – se lataa akkuja hyvin, vaikka puita ei halaisikaan.

Hyvää alkavaa kesää kaikille lukijoille – torilla tavataan!

Jussi Mäkitalo

Puheenjohtaja
Pirkanmaan Reserviläispiiri ry