Puheenjohtajan palsta

Uusi vuosi, uusi mies.

Kiitos luottamuksesta. Aloitan Pirkanmaan reserviläispiirin puheenjohtajana luottaen siihen, että yhdessä tätä tehdään. Yksin tässä tehtävässä ei pärjää, mutta kun mukana ovat osaavat toiminnanjohtaja ja sihteeri, kyvykkäät varapuheenjohtajat ja toimikunnat, aktiivinen piirihallitus ja Suomen suurimman reserviläispiirin yhdistykset ja jäsenistö, liiton tuki sekä Pirkanmaan reserviupseeripiiri, Maanpuolustusnaisten Liiton Pirkanmaan Piiri, Maanpuolustuksen Tuki, MPK ja muut vapaaehtoisorganisaatiot sekä Pirkanmaan Aluetoimisto, niin eväät ovat hyvät. Tekeviä käsiä on siis paljon. Itse tulen tekemään parhaani, jotta yhdessä onnistumme.

Tehtäväsarkaa on myös runsaasti. Iso alue ja pitkät välimatkat asettavat omat haasteensa, mutta olen usein todennut, että autot tykkäävät kun niillä ajetaan! Jäsenistömme ikähaarukka on parikymppisistä yhdeksänkymppisiin. Haastetta mielekkäiden toimintamuotojen tarjoamiseen on rutkasti ja siinä niitä käsiä tarvitaan. Piirimme alueella järjestetään tulevana toimintavuonna useita varsin erilaisia tapahtumia, joista osa on valtakunnallisia. Uusi hieno aluevaltaus on Reserviläisurheiluliiton pilkkimestaruuskisa, joka pidetään Pirkkalassa 10.3.2018.

Puheenjohtajana pyrin parantamaan yhteydenpitoa yhdistyksiin ja jäsenistöön. Keinoina puheenjohtajiston yhdistysvierailut sekä sähköinen uutiskirje. Kahdensuuntainen, avoin ja nopea tiedonvälitys on ensiarvoisen tärkeää. Palkitsemisen periaatetta ei myöskään saa unohtaa. Liian usein jää palkitsematta se useita vuosia yhdistyksessä toiminut aktiivijäsen, joka ehtii sitten muuttaa muualle ja huomioiminen jää tekemättä, vaikka kriteerit olisivat täyttyneet jo vuosia sitten. Kannustan yhdistyksiä huomioimaan aktiiveja toimijoitaan ajoissa.

Piirin jäsenmäärä on noususuunnassa – uusia jäseniä liittyi piirimme yhdistyksiin viime vuonna yli 400. Tervetuloa mukaan toimimaan! Tuokaa uusia raikkaita ideoita toimintaamme ja haastakaa vanhoja toimintatapoja. Pyritään yhdessä siihen, että jatkossakin pysymme Suomen suurimpana piirinä niin toiminnallisesti, taloudellisesti kuin jäsenmäärällisestikin.

Kiitän kuusi vuotta piiriä johtanutta Juha Moijasta sekä hänen edeltäjiään Esko Raskilaa ja Matti Salosta esimerkillisistä puheenjohtajavuosista.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Jussi Mäkitalo

Puheenjohtaja
Pirkanmaan Reserviläispiiri ry