Puheenjohtajan palsta

HELTEISTÄ HEINÄKUUTA

Kevät on takanapäin ja kesän pitäisi olla hehkeimmillään. Osa saattaa olla jo lomansakin pitänyt. Vapaaehtoinen maanpuolustustyö ei lomaile vaan olemme valmiudessa 24/7.

Reserviupseeripiirin hallitus teki päätöksen hakea liittojen yhteistä syyskokoustapahtumaa Tampereelle 2019. Tähän päätökseen ovat yhtyneet Pirkanmaan Reserviläispiiri, Maanpuolustusnaisten Liiton Pirkanmaan Piiri ja Pirkanmaan Kiltapiiri. Päätös kokouspaikasta tehdään liittotasolla syksyllä 2017. Uskon ja luotan Pirkanmaan maanpuolustusväen kykyihin ja taitoihin järjestää tämä mittava suurtapahtuma Tampereella 2019. Tuolloin kokoustavat Suomen Reserviupseeriliitto, Reserviläisliitto, Maanpuolustusnaisten Liitto ja Maanpuolustuskiltojen liitto sekä Reserviläisurheiluliitto.  Edellinen vastaava tapahtuma oli Lappeenrannassa viime syksynä.  Väkeä tilaisuudessa on runsaasti ja majoituspaikkoja pitää löytyä noin 600 hengelle. Iltajuhlaan osallistuu noin 500 henkeä. Kokoustiloja on oltava viidelle liitolle ja kiinnostavaa ohjelmaa seuralasille.  Tapahtuman järjestäminen vaatii sitoutunutta väkeä ympäri Pirkanmaata. Lisäksi tarvitaan ehkä jonkinlaista ”lobbausta” liittojen taholle, jotta asia varmistuu ja saamme juhlan Pirkanmaalle.  Käyttäkää siis kaikkia suhteitanne asian varmistamiseksi!

Tiedotuskanavamme Pirkan Viesti on ilmestynyt 60 vuotta. Se on edelleen nuorekas ja uusiutuva lehti sekä paperilla että verkossa. Ei saa jäädä kuitenkaan ”tuleen makaamaan” vaan liikkeellä pitää olla ja huomioida jäsenistön tarpeet. Media-maailma muuttuu ja Pirkan Viesti muuttuu sen mukana. Jäsenistöllämme on ollut onni saada lehden vetäjiksi aktiivisia ja ammattitaitoisia toimijoita, niin ennen kuin nytkin.

Suomi 100 vuotta tapahtumat jatkuvat koko vuoden.  Nyt meillä on aivan erityinen syy muistaa veteraaneja, jotka tekemillään uhrauksilla mahdollistavat tämän juhlavuoden vieton. Ilman heidän maanpuolustustahtoaan saattaisimme viettää erilaista voitonpäivän juhlaa. Reserviläisten kunnia-asia on huolehtia veteraanien perinnetyöstä ja saattaa heidän tekonsa myös jälkipolvien tietoisuuteen.

Ari Paukkunen
Puheenjohtaja
Pirkanmaan Reserviupseeripiiri ry