Puheenjohtajan palsta

Kapula vastaanotettu

Otan piirin puheenjohtajan tehtävät vastaan nöyränä ja kiitollisena.  Jorma ansaitsee suuret kiitokset neljän vuoden pestistään piirin puheenjohtajana.  Minulle tämä tehtävä tuli hiukan ”puskista” mutta onneksi suurin osa piirimme toimijoista ja yhteistyötahoista on tullut tutuksi vuosien saatossa. Toivonkin hyvän yhteistyön jatkuvan ja entisestään kehittyvän tulevaisuudessa.

Alkaneen vuoden toimintasuunnitelma käytiin läpi piirihallituksessa ja syyskokouksessa. Siihen kirjattiin paljon kunnianhimoisia tavoitteita ja päämääriä.  Niiden toteutuminen vaatii kuitenkin Teidän jäsenten aktiivisuutta. Paraskaan puheenjohtaja ei tule ketään kotoa noutamaan mukaan toimintaan.  Toiminnan muotoja on paljon ja sieltä varmasti löytyy jokaisen taidoille, tiedoille ja olemukselle sopivaa tekemistä. Ei kaikkien tarvitse olla mestariampujia tai himo jotostelijoita, riittää kun tekee oman kykynsä ja taitonsa mukaiset asiat hyvin. Ottakaa tavoitteeksenne osallistua ainakin kerran johonkin tapahtumaan mihin ette aikaisemmin ole osallistuneet.  Näin voitte löytää jotain uutta.

SUOMI 100 v. tilaisuuksia on suunnitelmissa varmasti monen yhdistyksen toimesta.  Nukurauhassa.fi sivustolta löytyvät valtakunnalliset tapahtumat,  joista yksi on huhtikuussa Tampereella. Ajankohta selviää RUL:n kautta myöhemmin. Toivoisin, että kaikki piirimme alueella järjestettävät tilaisuudet ilmoitettaisiin toiminnanjohtajalle ja www.pirkanviesti.fi -sivuston ylläpitoon näin tilaisuudet tulisivat kaikkien yhdistysten tietoisuuteen. Olettaisin että tapahtumat ovat tarkoitettu ”suurelle yleisölle” eikä vain oman yhdistyksen väelle.

On ainakin yksi tapahtuma mille pitää saada jatkumo tänä vuonna, nimittäin Hämeen Hölkkä. Viimevuotinen tapahtuma jäi toteutumatta, kun halukasta vetäjää ei löytynyt. Nyt mukana on yhteystyökumppanina mahdollisesti MPK ja vetovastuu toistaiseksi piirihallituksella.  Toivon, että yhteistyöllä eri yhdistysten ja toimikuntien välillä Hämeen Hölkkä toteutuu. Tapahtuman oheen voisi liittää jotain muutakin toimintaa. Ehkäpä paikalle saataisiin myös tuote-esittelyä yrityspuolelta.

Pirkan Viesti on meidän oma lehtemme ja tiedotuskanava. Paperilehti tulee kotiinne viisi kertaa kuluvana vuotena ja sähköisesti se on luettavissa jatkuvasti.  Käyttäkää siis tätä erinomaista tiedotuskanavaa yhdistyksenne tapahtumien mainostamiseen ja laittakaa Facebook-sivut jakeluun.

Hyvää alkanutta Suomi 100-juhlavuotta toivottaen

Ari Paukkunen
Puheenjohtaja
Pirkanmaan Reserviupseeripiiri ry