Puheenjohtajan palsta

Vuosi 2019 on toiminnan vuosi

Suuri kiitos kaikille jäsenillemme ensimmäisen puheenjohtajavuoteni päätteeksi tuesta ja aktiivisesta osallistumisestanne piirin ja sen yhdistysten toimintaan ja tapahtumiin. Vuosi kului nopeasti ja uutta oppien. Jäsenmäärän osalta olemme edelleen valtakunnan suurin reserviläispiiri. Kiitos kaikille jäsenhankkijoille ja tervetuloa uudet jäsenet mukaan toimintaan!

Piirin toimintasuunnitelmassa avainalueiksi määriteltiin jäsenhankinta (etenkin nuoret), tiedottaminen ja maanpuolustustahdon lujittaminen.

Jatketaan siis aktiivista jäsenhankintaa ja otetaan mukaan uusia jäseniä, jotka samalla tuovat mukanaan uusia ajatuksia ja ideoita toimintaan. Liiton nettilomakkeessa olevat ongelmat saataneen nopeasti korjattua, jotta jäseneksi liittyminen olisi entistä helpompaa. Liiton jäsenrekisterin käyttöön kannattaa yhdistyksissä paneutua ja päivittää jäsenten tietoja tarpeen mukaan.
Pirkan Viesti -lehden, nettisivujen ja somen lisäksi tiedottamiseen panostetaan piirin sähköisellä uutiskirjeellä. Kannattaa varmistaa, että yhteystiedoissa löytyy ajantasainen sähköpostiosoite, jotta tiedote tulee perille. Yhdistysten panostus jatkuvaan tiedottamiseen kantaa varmasti hedelmää; siten saadaan lisää osallistujia tapahtumiin ja toimintaa aktivoitua. Sähköpostilla lähetettävät tiedotteet ovat käteviä ja onpa tiedottamista hoidettu tekstiviestein ja muilla älypuhelimien nykyisin suomilla tavoilla. Yhdistysten tapahtumia kannattaa laittaa myös laajempaan jakeluun piirin netti- ja somekanavien kautta.
Kevään eduskuntavaalien alla järjestämme vaalinpaneelin, johon kutsumme eri puolueiden ehdokkaita tentattavaksi Reserviläisliiton vaaliohjelman asioista. Tapahtuma-aika ja -paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Kevään suurtapahtuma on toisen kerran järjestettävä ”koko kansan maanpuolustustapahtuma” Lempäälän Ideaparkissa. Tapahtumalla on Puolustusvoimien tuki eli paikalla on mm. Panssariprikaati, Satakunnan Lennosto ja tietysti soittokunta. Tapahtuma on 27.-28.4.2019.
Kenttäkelpoisuutta pidämme yllä mm. osallistumalla Kevätyön ja Kesäyön marsseihin. Kootaan piirille oma joukkue, mutta mukaan voi lähteä oman yhdistyksenkin lipun alla. Syksyllä järjestettävä Hämeen Hölkkä on piirien yhteinen voimanponnistus ja siellä tarvitaan osaavia käsiä järjestelyihin. Pirkan Viestin nettisivulla on tapahtumakalenteri, jonne tapahtumia kerätään.

Hyvää alkavaa vuotta kaikille – tervetuloa osallistumaan!

Jussi Mäkitalo

Puheenjohtaja
Pirkanmaan Reserviläispiiri ry