Maanpuolustusnaiset

Maanpuolustusnaisten Liiton Pirkanmaan Piiri toimii Maanpuolustusnaisten Liiton ja piiriin kuuluvien yhdistysten välisenä yhdyssiteenä.

Piiri edistää alueellaan naisten maanpuolustustahdon, -tiedon ja taitojen lisäämistä sekä henkisen ja fyysisen kunnon vahvistamista.

Koulutamme ja kannustamme naisia valmentautumaan kriisi- ja poikkeusolojen tehtäviin, Maanpuolustuskoulutus ry:n sekä liittomme oman kurssitarjonnan avulla.

Piiri tekee yhteistyötä muiden Pirkanmaan alueella toimivien maanpuolustukseen sekä kriisinhallintaa osallistuvien järjestöjen kanssa. Veteraanityö ja veteraanien perinteen vaaliminen ja välittäminen on meille kunnia-asia.

Pirkanmaalla on pitkät perinteet naisten vapaaehtoisessa maanpuolustustyössä. Useat jäsenyhdistyksemme ovat toimineet aktiivisesti yli 50 vuotta. Jäsenistömme edustaa laajaa väestöpohjaa ja kaikki vapaaehtoisesta maanpuolustustyöstä kiinnostuneet yli 16-vuotiaat naiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan.

Yhdistysten edustajat piirin kevätkokouksessa Kangasalla 28.3. 2018. Eturivissä vasemmalta: Sirkku Korkatti, Tiina Lindi-Mokkila, Marja Koukku, Maila Virtanen. 2. rivi: Kristina Alho ja Niina Laakso, 3. rivi: Kirsti Uotila ja Marja Hirvonen ja takimmaisina Sirpa Mäkivaara ja Anne Cumini. Kuva: Sirkka Ojala.

IMG_9591_MNL_pirk1

Ylöjärvellä Koulutuskeskus Valossa 25.3.2015 järjestetyn Resrvipiirien kevätkokoustapahtuman Maanpuolustusjuhlassa Piirin lippu sai tankoonsa arvoisensa kärjen. Kauniin kärjen lahjoitti Piritta Laurila. Lahjoituksen vastaanottivat  piirin puheenjohtaja Marja Hirvonen ja varapuheenjohtaja Marja Koukku.