Toimikunnan esittely

ESITTELYSSÄ PIIRIEN HENKISEN MAANPUOLUSTUKSEN TOIMIKUNTA

Pirkanmaan Reservipiirien Henkisen maanpuolustuksen toimikuntaan kuuluu vajaa kymmenen henkilöä Pirkanmaan Reserviupseeripiirin, Pirkanmaan Reserviläispiirin ja Maanpuolustusnaisten Liiton Pirkanmaan Piirin jäsenyhdistyksistä. Toimikunta jakaa maanpuolustustietoutta sekä edistää turvallisuuspoliittista keskustelua pirkanmaalaisessa maanpuolustustyössä ja julkisuudessa. Tavoitteena on edistää maakunnassa väestön henkistä kriisinkestävyyttä, jonka perustekijöitä ovat opetustoimi, kansallinen kulttuuri-identiteetti ja kulttuuriomaisuus sekä hengelliset palvelut.

Toimikunta järjestää vuosittain lukiolaisten turvallisuuspoliittisen tietokilpailun ja siihen liittyvän varuskuntavierailun sekä teema- ja kirkkoillan. Lisäksi toimikuntalaiset hankkivat kirjoituksia Pirkan Viestin Hengelliselle palstalle.

Turvallisuuspoliittinen tietokilpailu on järjestetty seitsemänä viime syksynä. Kilpailuun on kutsuttu osallistumaan kaikki Pirkanmaan lukiot kolmihenkisin joukkuein. Neljänä viime syksynä kilpailujoukkueiden määrä on vaihdellut 15:n ja 19:n välillä. Viime vuosina kilpailuun on osallistunut myös 1-2 lukiota Pirkanmaan ulkopuolelta. Kilpailun ylituomarina on toiminut toisesta kilpailusta lähtien tuotantojohtaja Jorma Suonio. Kilpailun suojelijana on toiminut viime vuodet Pirkanmaan Aluetoimiston päällikkö, kahtena viime vuonna komentaja Matti Eskola. Kilpailun suojelija on myös vastannut viimeisimpien kilpailujen pisteiden laskusta. Viime syksynä kilpailua isännöi Kangasalan lukio.
Neljänä viime keväänä toimikunta on järjestänyt syksyn tietokilpailuun osallistuneille lukioille varuskuntavierailun, johon on voinut osallistua kolme lukiolaista kustakin kilpailuun osallistuneesta lukiosta. Lisäksi mukaan on kutsuttu lukioiden rehtorit ja vastuuopettajat, kilpailun suojelija ja ylituomari sekä piirien puheenjohtajat. Viimeisin varuskuntavierailu tehtiin toukokuun alussa Santahaminaan Kaartin Jääkärirykmenttiin ja Kadettikoululle.

Teema- ja kirkkoilta on järjestetty viime vuosina syyskuussa eri puolilla Pirkanmaata yhteistyössä paikallisen seurakunnan ja paikallisten maanpuolustusyhdistysten kanssa. Illat ovat alkaneet kahvitarjoilulla, minkä jälkeen ohjelmassa on ollut 1-2 esitystä ajankohtaisesta ja kiinnostavasta aiheesta. Ilta on päättynyt kirkossa pidettyyn iltahartauteen, jonka on yleensä pitänyt seurakunnan kirkkoherra. Viime syksynä teema- ja kirkkoilta järjestettiin Ylöjärvellä.

Toimikuntalaiset ovat järjestäneet viimeisimpiin Pirkan Viesti-lehtiin hengellisiä kirjoituksia tuntemiltaan teologeilta.

Jäseneksi toimikuntaan?
Toimikunta valmistelee järjestämiään tapahtumia kokouksissaan, joita on yleensä kuusi kertaa vuodessa. Lisäksi tehdään jonkin verran pienryhmätyötä, muun muassa tietokilpailukysymysten laadinnassa. Toimikunta pyrkii valmistelemaan huolella tapahtumansa, joille tuntuu olevan tarvetta ja joista on tullut hyvää palautetta.

Kiinnostuitko? tule mukaan mukavaan joukkoomme, ota yhteyttä toimikunnan puheenjohtajaan.

Leo Ukkonen, toimikunnan puheenjohtaja